Ειδησεογραφικό site

Πανικός σε πτήση Αθήνα – Κωνσταντινούπολη: Ανακοινώθηκε κατά λάθος έκτακτη προσθαλάσσωση!

37

Πανικός και ανησυχία επικράτησε ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης των Τουρκικών Αερογραμμών από Αθήνα για Κωνσταντινούπολη στις 20 Οκτωβρίου, εξαιτίας μιας ανακοίνωσης που προειδοποιούσε για έκτακτη προσθαλάσσωση.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Doğan, λίγο μετά την ανακοίνωση του πιλότου ότι η πτήση ΤΚ- 180 ετοιμάζεται για προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, έγινε μια ανακοίνωση που προειδοποιούσε τους επιβάτες για έκτακτη προσθαλάσσωση.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι επιβάτες θα έπρεπε να τοποθετήσουν τα καθίσματά τους σε όρθια θέση, να κλείσουν τα τραπεζάκια τους, να χαλαρώσουν τις γραβάτες και τα φουλάρια τους και να σηκώσουν τα κουρτινάκια στα παράθυρα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ένα μέλος του πληρώματος πάτησε κατά λάθος το κουμπί έκτακτης ανάγκης και η ανακοίνωση ήταν «αυτόματη», όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης εν πτήσει.

Αμέσως μετά μια αεροσυνοδός έτρεξε να καθησυχάσει τους επιβάτες και να τους εξηγήσει ότι επρόκειτο για λάθος, αλλά, όπως δηλώνει ένας επιβάτης, όλοι συγκλονίστηκαν, ενώ κάποιοι από αυτούς άρχισαν να προσεύχονται.

Ο επιβάτης δήλωσε ότι μόλις προσγειώθηκαν ασφαλείς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης άρχισαν να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλο, αλλά εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τις Τουρκικές Αερογραμμές που δεν αποσαφήνισαν στους επιβάτες το περιστατικό μετά την προσγείωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.