Ειδησεογραφικό site

Παναττική στάση εργασίας σε Δημόσιο-Δήμους, έως τις 12 μ.μ. – Συλλαλητήριο έξω από το ΣτΕ

39

Παναττική στάση εργασίας, από την έναρξη της λειτουργίας των υπηρεσιών έως τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης κατά των αποφάσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης.

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «αξιολόγηση-λαιμητόμο» και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώρα 9:30 π.μ. (Πανεπιστημίου 47-49).

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «εκτιμώντας τις μέχρι τώρα αποφάσεις των Δικαστηρίων και του ΣτΕ που, όπως λέει, κινούνται σε κατεύθυνση δικαίωσης της κυβερνητικής πολιτικής (εφάπαξ, καθαρίστριες, αποφάσεις Δικαστηρίων κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κτλ) διαπιστώνει ότι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία του στη διεκδίκηση του δίκαιου των αγώνων του».

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλεί το Γενικό Συμβούλιο της την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου για να αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης της συνομοσπονδίας για την επόμενη κρίσιμη περίοδο.

Σημειώνεται ότι στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ, που καλεί σε συμμετοχή στο συλλατήριο έξω από το ΣτΕ όλους τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε με την παρουσία τους «να στείλουν μήνυμα αντίδρασης και αγώνα στις πολιτικές που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα- απόλυση και στη διάλυση όλων των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.