Ειδησεογραφικό site

Παλιαδέλη: Πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι τάφοι στην Αμφίπολη (Βίντεο)

56

Την εκτίμηση ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι τάφοι στην Αμφίπολη εξέφρασε η καθηγήτρια κλασικής αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Χρυσούλα Παλιαδέλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Η κ. Παλιαδέλη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι τουλάχιστον στο τεχνητό κομμάτι αυτού του τεράστιου τύμβου είναι πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι τάφοι. Αυτό θα το δείξει η γεωφυσική διασκόπηση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο».

Παράλληλα, η κ. Παλιαδέλη αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Βεργίνας, λέγοντας: «Στη Βεργίνα, αυτή τη στιγμή, καταρτούμε μία βάση δεδομένων εδώ και τέσσερα χρόνια του σκελετικού υλικού από τους τάφους της Μεγάλης Τούμπας και από την αγορά των Αιγών, προκειμένου να τα αναρτήσουμε στο διαδίκτυο για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη μορφή και την περιγραφή αυτών των οστών. Στόχος είναι πρώτον να προστατεύσουμε το σκελετικό υλικό από την ανάγκη για συνεχή επιστροφή και αυτοψία, επανεξετάσεις δηλαδή και δεύτερον, για να ξαναδούμε, με βάση τις ιστορικές ερμηνείες, τις πιθανές συγγένειες που μπορεί να προκύψουν, εφόσον εντοπιστεί DNA, στην επόμενη φάση, ανάμεσα στους νεκρούς της Βεργίνας».Τα σχόλια είναι κλειστά.