Ειδησεογραφικό site

Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι

30

Την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι ανέλαβαν επισήμως οι Ταλιμπάν του Πακιστάν. Από την επίθεση έχουν βρει τον θάνατο τουλάχιστον 24 άνθρωποι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο Σαχιντουλάχ Σαχίντ, ο εκπρόσωπος του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP) το οποίο μάχεται από το 2007 την κυβέρνηση της χώρας, ανέλαβε την ευθύνη μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Διεξάγαμε αυτήν την επίθεση στο αεροδρόμιο για να εκδικηθούμε τον θάνατο του Χακιμουλάχ Μεχσούντ», του πρώην ηγέτη του TTP, υποστήριξε ο εκπρόσωπος αλλά και για τις «δολοφονίες αθώων ανθρώπων» από τις πακιστανικές δυνάμεις στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Ο Μεχσούντ σκοτώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από αμερικανικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε μια περιοχή του βορειοδυτικού Πακιστάν που θεωρείται προπύργιο του ΤΤΡ.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο σημειώνεται σε μια περίοδο που σημαδεύτηκε από την αποτυχία των πρόσφατων ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης του Πακιστάν.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ο Σαχίντ κατήγγειλε ότι η πρόταση της πακιστανικής κυβέρνησης για διάλογο είναι επί της ουσίας ένα «εργαλείο πολέμου» που χρησιμοποιούν οι αρχές στον πόλεμό του εναντίον του ΤΤΡ.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της πόλης ανακοίνωσε ότι η επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι τελείωσε και όλοι οι δράστες είναι νεκροί, σχεδόν δώδεκα ώρες αφότου βαριά οπλισμένοι Ταλιμπάν, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά, επιχείρησαν να το καταλάβουν.

Ο στρατός και η αστυνομία θα παραδώσουν τον έλεγχο του αεροδρομίου στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας το μεσημέρι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Σιμπτάιν Ρίζβι.

Η επίθεση ξεκίνησε γύρω στις 23.00, τοπική ώρα της Κυριακής (21.00 ώρα Ελλάδας) και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οι δέκα δράστες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

«Η επίθεση τελείωσε, εξοντώσαμε όλους τους επιτιθέμενους στην περιοχή» του αεροδρομίου, είπε ο Ρίζβι στους δημοσιογράφους. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έδειξαν στους δημοσιογράφους διάφορα όπλα αλλά και τρόφιμα που βρήκαν πάνω στους δράστες.

«Το έργο μας ολοκληρώθηκε και θα παραδώσουμε τον έλεγχο του αεροδρομίου στην πολιτική αεροπορία το μεσημέρι», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.