Ειδησεογραφικό site

Πέπλο μυστηρίου και εντυπώσεις για το ναυάγιο των Αντικηθύρων – Ανεμένεται επίσκεψη Σαμαρά

40

Σημαντικά ευρήματα προέκυψαν κατά τη διάρκεια της υπερσύγχρονης υποβρύχιας έρευνας που συντελείται στο ναυάγιο των Αντικυθήρων υπό την εποπτεία της διεύθυνσης Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, με την συμμετοχή διεθνούς ομάδας αρχαιολόγων.

Ένα χρυσό δαχτυλίδι, ένα χάλκινο δόρυ μήκους 2,20 μ. που προαναγγέλλει πιθανότατα την ύπαρξη ενός αγνώστου μέχρι στιγμής αγάλματος, μία άγκυρα, τμήμα του σκελετού μιας κλίνης και μια συστάδα αμφορέων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους νέους θησαυρούς του ναυαγίου των Αντικυθήρων.

Πλήθος επιστημόνων και εκπροσώπων του Τύπου είχαν κληθεί σε ειδική εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα στα Κύθηρα, για την παρουσίαση της ανασκαφικής σοδειάς από τις υποθαλάσσιες έρευνες οι οποίες ξεκίνησαν στις 15 Σεπτεμβρίου. Τα ευρήματα της ενάλιας ανασκαφικής έρευνας στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, τα οποία χαρακτηρίζονται πολύ σημαντικά, παραμένουν μυστικά αφού αρχαιολόγοι δύτες, συμμετέχοντες φορείς, χορηγοί και τοπικοί άρχοντες δεν φανέρωσαν το παραμικρό, ενώ ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», Πάνος Λασκαρίδης, – εκ των χορηγών της αρχαιολογικής αποστολής – ανέφερε πως η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού απαγόρευσε την προγραμματισμένη ανακοίνωση, ώστε η παρουσίαση των ευρημάτων να γίνει τις επόμενες ημέρες, από τον υπουργό Κώστα Τασούλα.

Κατά πάσα πιθανότητα οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να προγραμματίζει επίσκεψη στο νησί για να ενημερωθεί σχετικά με την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.