Ειδησεογραφικό site

Πέντε δημάρχους στέλνει ο Μητσοτάκης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

33

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη στέλνει σήμερα το πρωί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πέντε επικεφαλής δημοτικών αρχών που αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει στα χέρια του πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου που αφορούν σε ισάριθμους δημάρχους. Τις εκθέσεις συνέταξαν ελεγκτές – επιθεωρητές του ΣΕΕΔ.
Με αυτή την κίνησή του ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει στην αντεπίθεση και απαντά στην άρνηση των πέντε δημάρχων να συνεργαστούν ούτως ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Ο κ. Μητσοτάκης στέλνει προς έλεγχο στην Εισαγγελία τους εξής δημάρχους: Πάτρας Κώστα Πελετίδη, Χαλανδρίου Σίμο Ρούσο, Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, Νίκαιας Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη. Ύστερα από την άρνηση των πέντε αυτών δημάρχων να συνεργαστούν με τους ελεγκτές – επιθεωρητές ήταν αναμενόμενη η κίνηση του κ. Μητσοτάκη, καθώς είχε προαναγγελθεί.
Από εδώ και πέρα αναμένεται η κατάσταση των στοιχείων, τα οποία θα ελέγξουν οι επιθεωρητές και μετά το τέλος του ελέγχου θα τα επιστρέψουν στους δήμους.
Εκτός από τους πέντε αυτούς δήμους οι επιθεωρητές επισκέφτηκαν ακόμα πέντε, οι οποίοι συνεργάστηκαν κανονικά. Οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης έστειλαν τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν.
Οι δέκα παραπάνω δήμοι ήταν οι πρώτοι που επιλέχθησαν για να ξεκινήσουν οι έλεγχοι, αφού παρουσίαζαν τις περισσότερες μονιμοποιήσεις.
Μιλώντας την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους έχουν υπάρξει στοιχεία παραβατικότητας.
Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το πώς θα αντιδράσει σε αυτή την εξέλιξη η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα το Περιφερειακό Συμβούλιο και παρά το γεγονός ότι στην ημερήσια διάταξη δεν περιλαμβάνεται κάτι σχετικό, δεν αποκλείεται κατά την παρέμβασή της να σχολιάσει το γεγονός αυτό, το οποίο θα γνωστοποιηθεί αφού ο κ. Μητσοτάκης αποστείλει τα στοιχεία στην κυρία Κουτζαμάνη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.