Ειδησεογραφικό site

Πέθανε ο Βασίλης Κωνσταντινίδης

56

Έφυγε την Τρίτη από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών ο δημοσιογράφος Βασίλης Κωνσταντινίδης.

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου το 1929 και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Παρισίων.

Την επαγγελματική σταδιοδρομία του άρχισε το 1952 στην εφημερίδα «Η φωνή του Καΐρου». Από το 1953 έως το 1962 εργάστηκε στην εφημερίδα «Πάροικος» του Καΐρου.

Μετά την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, το 1962, δούλεψε αρχικά ως συντάκτης στην εφημερίδα «Νίκη» και στη συνέχεια, από το 1963 έως το 1967 στην εφημερίδα «Η Αυγή». Στη μεταπολίτευση υπήρξε από τους πρωτεργάτες για την επανέκδοση της εφημερίδας «Η Αυγή», όπου εργάστηκε ως αρχισυντάκτης και διευθυντής της μέχρι το 1993, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Η πολιτική του δράση

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης ανέπτυξε πλούσια πολιτική δράση: Συμμετείχε ενεργά στην Αντίσταση κατά τη διάρκεια της Κατοχής μέσα από τις οργανώσεις του παροικιακού ελληνισμού στην Αίγυπτο.

Αργότερα, υπήρξε δραστήριο στέλεχος της ΕΔΑ ενώ συμμετείχε στην αντιδικτατορική αντίσταση ως στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και του Αντιδικτατορικού Εργατικού Μετώπου. Υπήρξε, επίσης, από τους βασικούς συντελεστές της έκδοσης και διακίνησης του παράνομου αντιστασιακού Τύπου.

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης ήταν ένας ευγενικός, ήρεμος και μειλίχιος άνθρωπος, σεβαστός από όλους, πάντοτε αρωγός προς τους νεότερους δημοσιογράφους. Δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όσων των γνώρισαν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο.

Η Δημοκρατική Αριστερά και ο πρόεδρός της εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου και συντρόφου Βασίλη Κωνσταντινίδη.

Η κηδεία του Βασίλη Κωνσταντινίδη θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014, στις 3.15 μ.μ. στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.