Ειδησεογραφικό site

Πάτρα: Αρνήθηκε την «προστασία» και του άρπαξαν το εμπόρευμα

36

«Προστασία» στους εμπόρους που έβγαζαν μεροκάματο σε λαϊκές αγορές της Πάτρας προσπαθούσε να πουλήσει μια σπείρα επίδοξων «νονών», που έφτασαν στο σημείο να αρπάξουν όλο το εμπόρευμα ενός από τα θύματα όταν αρνήθηκε να πληρώσει!

Ως «εγκέφαλος» της σπείρας φέρεται ένας 53χρονος που έστειλε τον 32χρονο σύζυγο της κόρης του να απαιτήσει εκβιαστικά 20 ευρώ από έναν 36χρονο έμπορο σε λαϊκή αγορά, απειλώντας τον με τη σωματική του ακεραιότητα. Όμως, εκείνος δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και ο νεαρός κάλεσε… ενισχύσεις! Επί τόπου έφτασαν ο πεθερός του, άλλος ένας 32χρονος και δύο 30χρονοι, που χτύπησαν τον άτυχο έμπορο, άρπαξαν όλο το εμπόρευμά του αξίας 8.014 ευρώ και το φόρτωσαν στο φορτηγό του 53χρονου με το οποίο τράπηκαν σε φυγή!

Το θύμα ενημέρωσε αστυνομικούς της Ασφαλείας που ξεκίνησαν αναζητήσεις και εντόπισαν τους έξι δράστες σε άλλη λαϊκή αγορά, όπου τους συνέλαβαν. Στο φορτηγό του 53χρονου, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκε το εμπόρευμα του 36χρονου και του αποδόθηκε. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης, ενώ ο 53χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.