Ειδησεογραφικό site

Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο

25

Παραμένει πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο (στα 6,35 μέτρα, με το όριο συναγερμού στα 5,70 μέτρα), γεγονός που κινητοποιεί το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων.

Όλοι οι υπεύθνοι φορείς βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων που μπορεί να προκληθούν από τον μεγάλο όγκο υδάτων που εισέρχονται στην κοίτη του ποταμού από τη Βουλγαρία.

«Η επαγρύπνηση (των αρμόδιων υπηρεσιών) είναι ακόμη μεγαλύτερη για το ενδεχόμενο πρόκλησης και νέων προβλημάτων εξαιτίας των βροχοπτώσεων που αναμένονται το Σαββατοκύριακο» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, σε σημεία (Δίκαια, Δίλογος, Σάκκος) υπάρχει υπερπήδηση του υπερβλητού αναχώματος (σ.σ. τα πρώτα στα οποία εκτονώνεται ο υδάτινος όγκος), αλλά εκτιμάται ότι δεν υπάρχει, προς το παρόν, κίνδυνος για τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες απευθύνουν συστάσεις προς τους πολίτες να απομακρύνουν το ζωικό κεφάλαιο και να διακόψουν κάθε δραστηριότητα στις όχθες του ποταμού Έβρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.