Ειδησεογραφικό site

Πάντοαν: «Ανοίγει ένα νέο εργοτάξιο για την Ελλάδα»

50

«Ανοίγει ένα νέο εργοτάξιο για την Ελλάδα, στο οποίο η Ιταλία συμμετέχει εποικοδομητικά και με πνεύμα συνεργασίας, με στόχο μια ενιαία λύση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερκάρλο Πάντοαν, κατά την παρέμβασή του στη Γερουσία της Ρώμης.

«Το να βοηθήσουμε την Ελλάδα, σήμερα, σημαίνει να ετοιμάσουμε έναν νέο μηχανισμό βοηθειών: το αίτημα είναι ένα τριετές δάνειο, συνδεδεμένο με μια δέσμη μέτρων στον τομέα των φόρων και των συντάξεων», σημειώνει ο Πάντοαν.

Κατά την άποψη του Ιταλού υπουργού Οικονομικών «η λιτότητα είναι ένα ψεύτικο πρόβλημα. Το θέμα είναι πώς να μετατρέψουμε σε ανάπτυξη αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να είναι πιο σύντομο από ό,τι νομίζουμε».

«Σήμερα πάντως, βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση. Χθες, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ ζήτησε από την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, να επαληθεύσουν αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δοθεί απάντηση στις προτάσεις της Αθήνας. Και ακριβώς πάνω σε αυτό το θέμα, το Γιούρογκρουπ συνεδριάζει το ερχόμενο Σάββατο», ολοκλήρωσε ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.