Ειδησεογραφικό site

Πάνε να παρακάμψουν το Σύνταγμα και τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών;

42

Οριστικά τέλος μπήκε στην πιθανότητα να γίνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Στην επιστολή του επικαλείται τα άρθρα του Συντάγματος σύμφωνα με τα οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να διερευνήσει το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από τη στιγμή που ήδη τρεις πολιτικοί αρχηγοί, οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κουτσούμπας, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας από την παρούσα Βουλή, η σύγκληση του συμβουλίου θα έχει άγονο αποτέλεσμα και γι’ αυτό ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν προτίθεται να συγκαλέσει τη σύσκεψη.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Έλαβα την από 25.8.2015 επιστολή σας.  Και σας παρέχω την, αυτονόητη άλλωστε, διαβεβαίωση ότι θα εφαρμόσω στο ακέραιο τις διατάξεις των άρθρων 38 παρ. 1 και 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, κατά το γράμμα και το πνεύμα τους –πρωτίστως δε με βάση τον σκοπό που υπηρετούν σύμφωνα με την τελολογική τους ερμηνεία, και μάλιστα υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες για την Χώρα περιστάσεις- αλλά και, συμπληρωματικώς, κατά την ήδη διαμορφωμένη αντίστοιχη κοινοβουλευτική πρακτική.

Με εξαιρετική τιμή,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.