Ειδησεογραφικό site

Πάμπλο Ιγκλέσιας: Οι Έλληνες θα στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα γιατί πάλεψε σαν λιοντάρι

27

Ο ηγέτης του ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «λιοντάρι», καθώς και στον Τζέρεμι Κόρμπιν, που θεωρείται φαβορί για την ανάληψη της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, υπογραμμίζοντας ότι «η αλλαγή είναι εφικτή στην Ευρώπη».

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα στηρίξουν τον Τσίπρα επειδή είδαν σ’ αυτόν ένα λιοντάρι» είπε ο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στην Ισπανία. «Οι Έλληνες είδαν πώς τα έδωσε όλα στις διαπραγματεύσεις» για την επίτευξη συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές, πρόσθεσε ο ηγέτης του Podemos. Ο Ιγκλέσιας είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση της παραίτησης της κυβέρνησης, την περασμένη Πέμπτη.

«Στηρίζουμε τον Τσίπρα και όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να μοχθήσουν» συνέχισε, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος του κόμματός του είναι να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές και να μην συμμαχήσει με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), με το οποίο απέκλεισε κάθε πιθανότητα εκλογικής συμφωνίας.

Για τους ίδιους λόγους, ο  Ιγκλέσιας δήλωσε ότι το Podemos στηρίζει τον Τζέρεμι Κόρμπιν, τον θεωρούμενο ως τον πιο «αριστερό» υποψήφιο για την προεδρία του βρετανικού Εργατικού Κόμματος. «Το γεγονός ότι είναι το φαβορί για να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές και για να σπάσει τη γραμμή που επέβαλε ο Τόνι Μπλερ καταδεικνύει μέχρι ποιου σημείου είναι δυνατή η αλλαγή στην Ευρώπη», επισήμανε.

Ο Ιγκλέσιας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νίκη του κόμματός του στις ισπανικές εκλογές θα συνοδευτεί από «μια αλλαγή της στάσης των Ευρωπαίων ηγετών». «Τα πράγματα αλλάζουν, ακόμη και αν αυτό δυσαρεστεί την (καγκελάριο της Γερμανίας) Μέρκελ», σημείωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.