Ειδησεογραφικό site

Πάγκαλος: Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σημίτης έχουν τελειώσει-Τον Σταύρο τον ήξερα όταν είχε ταβέρνα

53

Σκληρή κριτική προς τον νυν και τους προηγούμενους προέδρους του ΠΑΣΟΚ άσκησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου αναφέρθηκε εκτενώς στις εσωκομματικές εξελίξεις μιλώντας στον ρ/σ ΒΗΜΑ FM.

«Τα κόμματα δεν είναι και δεν μπορούν να είναι εκκλησίες, αιώνια και απαραβίαστα και να κάνουν πάντα το ίδιο. (Το ΠΑΣΟΚ) είναι ένα κόμμα που ήταν 40% και έπεσε κάτω από το 10% και έτσι, όσο πιο μικρό το κόμμα, τόσο πιο μεγάλο το εσωκομματικό μίσος. Δεν ξέρω (πώς θα εκφραστούν όσοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ). Αλλά ξέρω ότι δεν θα εκφραστούν δικαιώνοντας τον έναν ή τον άλλον αρχηγό. Και ο λόγος που δεν πήγα σε καμία από τις δύο συναντήσεις είναι ότι και οι δύο είχαν ως σκοπό να δειχθεί και να δικαιώσει τον οικοδεσπότη, τον καλούντα.

Στη μια περίπτωση ήταν ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος όσο και να προσποιείται ότι ήταν το Ίδρυμα Παπανδρέου ή ο πατέρας του ή η ανάμνηση της 3ης Σεπτέμβρη αυτό που ήθελε να κάνει ήταν να βγάλει ένα λόγο και να δικαιωθεί ή να εμφανιστεί ότι δικαιώνεται. Και βέβαια, απέτυχε παταγωδώς, διότι τα έκανε τελείως λάθος τα πράγματα. Λάθος τα είδε και λάθος τα κατάλαβε. Και από την άλλη πλευρά ήταν η επίσης λάθος για μένα σύσκεψη των οπαδών του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, με τη συνδρομή του κ. Σημίτη. Ήταν ατυχής, διότι μάζεψαν 800 άτομα. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ»; είπε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι τα πρόσωπα αυτά έχουν τελειώσει πολιτικά (Βενιζέλος, Παπανδρέου, Σημίτης). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι υπουργοί σε μία κυβέρνηση ή να έχουν μία άλλη δραστηριότητα. Όλοι… Έχουν τελειώσει, διότι έκαναν θανάσιμα λάθη. Κι εγώ έχω τελειώσει, αλλά έχω τη δυνατότητα να το ξέρω και να το λέω. Ενώ αυτοί δεν θέλουν να τελειώσουν, παρά μόνον όταν εμφανιστεί ο Χάρος με το δρεπάνι του. Καλύτερα να τελειώνουμε νωρίτερα, με αξιοπρέπεια και συνείδηση».

Σε ότι έχει να κάνει με Το Ποτάμι ο κ. Πάγκαλος σχολίασε αναφέροντας ότι “Εγώ αυτό το παιδί (Σταύρος Θεοδωράκης) το ήξερα όταν είχε ταβέρνα. Σήμερα, μπορεί ο καθένας, κι εγώ και εσείς κύριοι και ο τάδε (Ραβανός) μπορεί να ιδρύσει ένα κόμμα”, απαξιώνοντας ουσιαστικά την προσπάθεια της νεοσύστασης κίνησης.

Eπικριτική αναφορά έκανε ο κ. Πάγκαλος και στον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Άγιο Όρος. «Κατ’ αρχήν δεν έπρεπε να πει κοτσάνες. Το παιδί δεν συγκρατείται με τίποτα… Είπε ότι όποιος δεν πάει στο Άγιον Όρος έχει χάσει τη μισή ζωή του και καταδίκασε έτσι τις γυναίκες, που είναι ο μισός πληθυσμός, και δεν μπορεί να πάει στο Άγιον Όρος. Έκλεισε το μάτι στην Εκκλησία και τις γυναίκες τις μούντζωσε, επειδή δεν μπορούν να πάνε με το άβατο. Δεν είναι ένα σύστημα αποδεκτό αυτό, να μην μπορείς εξαιτίας του φύλου σου να πας στο Άγιον Όρος.

Είπε ότι είναι υπέρ της φορολογικής απαλλαγής των μοναχών, τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι. Είναι με τους ηγουμένους και τους υπόλοιπους κοιλαράδες του Αγίου Όρους! Τώρα, λοιπόν, που ο Αλέξης άφησε τους εκατοντάδες χιλιάδες που διαδήλωναν (στη Θεσσαλονίκη) και θα τον αποθέωναν; Δεν ήταν βέβαια εκατοντάδες ή χιλιάδες, αλλά μερικές δεκάδες, ωστόσο τους άφησε. Άφησε τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης και πήγε εκεί (στην Ιταλία)».

Τέλος,ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας . «Υπάρχουν εκατοντάδες Πρόεδροι στην Ελλάδα. Καλές προσωπικότητες. Και άνδρες και γυναίκες. Δουλειά μου δεν είναι να τους πω εγώ, αλλά αν μου αρέσει κάποιος, θα βγω και θα το πω. Αλέκος Παπαδόπουλος π.χ. Εμένα, δεν με προτείνει κανείς. (Αλλά αν με προτείνει) γιατί όχι; Δεν αυτοπροτείνομαι – λέω αν με προτείνει κάποιος, διότι εξάλλου θα ήταν αγενές να βγω και να πω να μην με προτείνει κάποιος».

Πηγή:www.capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.