Ειδησεογραφικό site

Πάγκαλος για Τσίπρα: Πρωθυπουργός αυτό το «παλαβωμένο παιδί» και «ανεκδιήγητο νούμερο»;

57

Ως «ανεκδιήγητο νούμερο» και «παλαβωμένο παιδί» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε νέα επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις εν όψει των τριών ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εκπροσωπεί τον αγανακτισμένο και αποπροσανατολισμένο πολίτη που θέλει να τα αρπάξει, να τα φάει και να μην πληρώνει τα χρέη του» και προειδοποίησε για «λεηλασίες καταστημάτων» και «διαδηλώσεις έξω από τις τράπεζες» την επομένη των εκλογών!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, η οικονομία θα καταστραφεί εν τη πορεία προς τις εκλογές και όχι την επομένη των εκλογών, «όταν θα πάει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πάρει τη διερευνητική εντολή».

Μάλιστα, αναφερόμενος στο τι θα συμβεί την επομένη των εκλογών, είπε ότι μπορεί τα «media events» να συμβούν την επομένη των εκλογών, όπως λεηλασίες καταστημάτων, κλείσιμο τραπεζών και διαδηλώσεις έξω από τις τράπεζες, «αλλά η οικονομία θα έχει καταστραφεί τότε και θα έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για ένα πιστωτικό γεγονός, για την αδυναμία δηλαδή του κράτους να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις».

«Μα, είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που να διεκδικεί να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και να είναι τόσο γελοίος, να λέει αυτή τη γελοιότητα», ανέφερε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα για τα νταούλια, τους ζουρνάδες και τις αγορές και πρόσθεσε πως υπάρχουν πολίτες στην Ελλάδα που ακούν ένα «ανεκδιήγητο νούμερο» να λέει ότι θα βαρέσει τα νταούλια και τους ζουρνάδες και θα χορεύουν οι αγορές στο σκοπό του πεντοζάλη.

«Και θα κάνουμε αυτό το νούμερο πρωθυπουργό της Ελλάδας; Αυτό το παλαβωμένο παιδί 45 ετών -διότι γι’ αυτό πρόκειται;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε ότι δεν είναι οι αγορές που μας εμποδίζουν να κάνουμε πρόωρες εκλογές, αλλά «ένα πραξικοπηματικό κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν σέβεται τη Δημοκρατία και δεν σέβεται το Σύνταγμα προσπαθεί τώρα να εκβιάσει εκλογές ένα χρόνο νωρίτερα, μέσω του Προέδρου».

«Αυτό είναι η πραγματικότητα και όλα τα άλλα, παρά τις δυσκολίες, τα ενδιάμεσα, ξεπερνιώνται», είπε και πρόσθεσε: «Με κατανόηση και συζήτηση των πολιτικών παραγόντων. Αλλά εδώ έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση όπου ο κ. Τσίπρας, όταν ερωτάται για να δει τον πρωθυπουργό – τον πρωθυπουργό, τέλος πάντων – λέει ότι γιατί να πάει και αν πάει θα του πει να παραιτηθεί. Και αν είναι να του πει αυτό, δεν θα πάει»

Θα γίνουμε και χειρότεροι από την Αλβανία!»

«Μα, είναι σοβαρά όλα αυτά; Αυτά είναι σχέσεις αμφιθεάτρου, σχέσεις αλητείας, σχέσεις Εξαρχείων. Δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν βλέπετε τον ευτελισμό της δημόσιας ζωής, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ότι δεν πάει στον πρωθυπουργό και τελικά πάει κιόλας; Είναι γελοίος! Είναι δυνατόν να τους λέμε λοιπόν ότι δεν θα τους πληρώσουμε τα λεφτά που τους χρωστάμε και από εκεί και πέρα να έλθουν να συζητήσουν μαζί μας (οι δανειστές), διότι εμείς είμαστε κάποιοι που κάνουμε ό,τι γουστάρουμε στην παγκόσμια σκηνή; Δεν υπάρχει τέτοιος λαός», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, πήραμε το μεγαλύτερο σχέδιο βοήθειας που έχει υπάρξει ποτέ από το σχέδιο Μάρσαλ και τώρα, μόλις βγαίνει έξω ένα φορτίο εξαγωγών της Ελλάδας, θα κατάσχονται από τους δανειστές, «μόλις ανοίγει τις πόρτες της μια πρεσβεία στο εξωτερικό, θα κατάσχεται από τους δανειστές».

«Είναι δυνατόν να λέμε τέτοια πράγματα; Αλβανία θα γίνουμε και χειρότεροι από την Αλβανία», είπε και πρόσθεσε πως από τους 1,7 εκατ. ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι 700.000 είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

«Δεν είναι όλοι 700.000. Δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτούς οι ΔΕΚΟ, ΜΕΚΟ, ΦΕΚΟ και όλες οι άλλες… Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τον αγανακτισμένο και αποπροσανατολισμένο πολίτη που θέλει να τα αρπάξει, να τα φάει και να μην πληρώνει τα χρέη του. Είναι μια άλλη διάσταση», τόνισε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.