Ειδησεογραφικό site

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου στηρίζει το Απόστολο Τζιτζικώστα

27

Δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα έκανε σήμερα ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου επισήμανε:
«Και οι τέσσερις υποψήφιοι είναι καταξιωμένα στελέχη της παράταξης και ο καθένας έχει προσφέρει πάρα πολλά.
Εγώ θα στηρίξω τον Απόστολο Τζιτζικώστα, γιατί ο ίδιος πιστεύει στο φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος και έχει ένα όραμα για την ανανέωση του κόμματος. Πάντα βέβαια με βάση τις ιδεολογικές αρχές και αξίες που χάραξε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Γιατί στηρίζω Τζιτζικώστα
Μάλιστα ο κ. Αθανασίου, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του Απόστολου Τζιτζικώστα για τα οποία τον στηρίξει είπε: «Τον θεωρώ ικανό να κερδίσει τον κ. Τσίπρα. Μου αρέσει που είναι ευθύς και έδωσε βαρύτητα στον κεντροδεξιό χαρακτήρα του κόμματος και βέβαια στο φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος. Θέλω να αλλάξει η αισθητική λειτουργία της Βουλής. Όταν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην κυβέρνηση είναι ένα θέμα που θα το θέσω εξαρχής. Γιατί θεωρώ ότι υποτιμούμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, με το να λειτουργεί η Βουλή με τον τρόπο που λειτουργεί και με την αισθητική που έχει σήμερα».
Ηθελημένα παρερμηνεύουν το Σύνταγμα
Ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε ότι προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι να γίνει κυβέρνηση και έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για την κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος, με πρόεδρο τον Απόστολο Τζιτζικώστα: «Το ζήτημα της ΝΔ είναι να γίνει κυβέρνηση. Εάν γίνουμε κυβέρνηση, δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι πρωθυπουργός. Στο διάστημα που το κόμμα θα είναι στην αντιπολίτευση, μέχρι να γίνουν εκλογές, οι αποφάσεις στα βασικά ζητήματα θα λαμβάνονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μην ξεχνάτε η Βουλή σε επίπεδο αρχηγών συζητά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Έγραψα σχετικό άρθρο, για να λύσουμε το ζήτημα αν μπορεί ο μη βουλευτής και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Τζιτζικώστας, να γίνει πρωθυπουργός. Με βάση τις συνταγματικές διατάξεις και τον κανονισμό της Βουλής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ασκήσει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός. Με ενοχλεί που πάρα πολλοί βγαίνουν (ακόμα και έντυπα της αντιπολίτευσης) και για να πλήξουν τον κ. Τζιτζικώστα, λένε ότι δε μπορεί να γίνει πρωθυπουργός, αγνοώντας ή ηθελημένα παρερμηνεύοντας τις συνταγματικές διατάξεις. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία έχουν λυθεί».

Τα σχόλια είναι κλειστά.