Ειδησεογραφικό site

Ο Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, με 68%

39

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων σχετικά με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει στην ηγεσία του κόμματος με ποσοστό 68,36%. Ο  ανθυποψήφιός του Δημήτρης Λουκάς που υποστηριζόταν από το Αριστερό Δίκτυο έλαβε το 21% των ψήφων, ενώ τα λευκά κινήθηκαν στο 10%. Συνεχίζεται η καταμέτρηση για τη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής.
Το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριςτεράς σημαδεύτηκε κυρίως από δύο θέματα:
– τη στάση του κόμματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ
– την αλλαγή ηγεσίας και ηγετικής ομάδας
Σε σχέση με το πρώτο οι περισσότεροι σύνεδροι επιχειρηματολόγησαν υπέρ της προσέγγισης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας, όμως, πως δεν πρέπει να χαθεί η αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε συμφωνία στο να μην ψηφίσει η Δημοκρατική Αριστερά Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός.
Αναφορικά με την αλλαγή της ηγεσίας, ο Φώτης Κουβέλης είναι ξανά υποψήφιος, παρά το γεγονός ότι τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ομόφωνα του ζήτησαν να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να αρχίσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι σχέσεις προέδρου – βουλευτών φαίνεται να έχει πληγεί, με μερικούς από αυτούς ίσως και ανεπανόρθωτα.
Στην χθεσινοβραδινή ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επανέλαβε το αίτημα της αυτοτέλειας και σημείωσε πως το κόμμα δεν θα γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε, επίσης, πως δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας και αναφέρθηκε στις πολλές επιθέσεις που έχει δεχτεί λέγοντας:  «Εάν τα χτυπήματα αφήναν στίγματα στο σώμα μου και σήκωνα το πουκάμισο θα ήταν διάστικτο το κορμί μου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.