Ειδησεογραφικό site

Ο Τσίπρας απάντησε με «βόμβες» στις αναπάντητες κλήσεις του Μεϊμαράκη – Ψεύδη και τεχνάσματα για να γίνει μόνιμος Πρόεδρος

44

 

Στα πλαίσια της διερευνητικής του εντολής ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού πρώτα συναντήθηκε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιχείρησε να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και να τον συναντήσει, την Κυριακή 23 Αυγούστου.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε στο τηλεφώνημα, παρότι ο κ. Μεϊμαράκης άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή και από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε λίγο αργότερα, το μεσημέρι της Κυριακής, ότι η συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Η ΝΔ εξέδωσε τότε μια επικριτική ανακοίνωση:
«Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι «δεν θέλει να τον δει».
Εξηγώντας την πρόσκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές. Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Εχει μείνει στο χθες».
Βόμβα από το Μαξίμου

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν «βόμβα», αφού όχι μόνο επιστρέφει τις κατηγορίες στον κ. Μεϊμαράκη αλλά αφήνει και βαρύ υπονοούμενο εναντίον του. Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την «εκτόνωσή» της.
Μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί «καθεστωτική αντίληψη» την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
«Πρακτική του χθες» είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη «μονιμοποίηση» ενός προσωρινού Προέδρου
«.

Νίκος Παππάς: Καμία συνεργασία μετεκλογικά με την αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα, με συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κόβει κάθε γέφυρα μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προεκλογική στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα που επιθυμεί να δείξει ότι δεν πρόκειται να ταυτιστεί με το παλιό κομματικό σύστημα.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εξηγεί ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι και ότι «αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, δεν θα υπήρχε η ανάγκη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές».
Αντίθετα, λέει, η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπήρξε εποικοδομητική και πιθανά θα επαναληφθεί, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος. Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών λέει ότι «το διακύβευμα είναι, με δεδομένη την συμφωνία με τους δανειστές, ποιά κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία».
Ο κ. Παππάς επιμένει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού από τους δανειστές και προσθέτει ότι το «this is a coup» δεν ήταν απλά ένα διαδικτυακό σύνθημα.
Επίσης επιμένει ότι η απόφαση του δημοψηφίσματος ήταν σωστή και ότι το «όχι», δεν ήταν «ναι» στην δραχμή. Κατηγορεί τους «συντρόφους» της Αριστερής Πλατφόρμας, ότι «συμπλέουν με το σχέδιο Σόιμπλε και άλλων ακραίων ευρωπαικών δυνάμεων για επιστροφή στην δραχμή, σε συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή με μνημόνιο.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.