Ειδησεογραφικό site

Ο Σκουρλέτης «αδειάζει» τον Κουρουμπλή για τη διαγραφή του χρέους

77

«Μπαρούτι» αρχίζει να μυρίζει στους διαδρόμους της Κουμπουνδούρου, έπειτα από το μεγαλοπρεπές «άδειασμα» που επιφύλαξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στον βουλευτή του κόμματος Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο τελευταίος, το απόγευμα της Τρίτης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό είχε προτείνει μονομερή διαγραφή του χρέους κατά 70%.

«Και εγώ άκουσα με έκπληξη αυτή την άποψη, διότι δεν την έχω ακούσει ποτέ από τον κ. Κουρουμπλή σε κανένα από τα όργανα που έχουμε βρεθεί. Προφανώς πρόκειται για μια απολύτως προσωπική άποψη» είπε ο Π. Σκουρλέτης. Πρόσθεσε ότι «η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το θέμα της διαπραγμάτευσης είναι γνωστή». Σημείωσε δε μιλώντας στον Real fm, πως «σε ό,τι αφορά τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τους μνημονιακούς νόμους θα τους ακυρώσουμε μέσα από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Όσον αφορά τα θέματα του χρέους και των δανειακών συμβάσεων όλα αυτά θα μπούνε κάτω από τη βάσανο μια σκληρής διαπραγμάτευσης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, εκτίμησε ότι «ουσιαστικά αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε μετέωροι, δηλαδή δεν ξέρει κανείς τι πρόκειται να γίνει. Θα κλείσει αυτή η συμφωνία, δεν θα κλείσει αυτή η συμφωνία».

Ενώ επετέθη κατά του Πρωθυπουργού λέγοντας πως «ο κ. Σαμαράς είχε την ψευδαίσθηση ότι με ικεσίες θα μπορούσε να πετύχει την επιείκεια της τρόικας. Οδηγείται τελικά για άλλη μια φορά σε μια νέα πολιτική ταπείνωση ο ίδιος. Και διαπιστώνει- φαντάζομαι να το έχει καταλάβει- τα αδιέξοδα αυτής της στρατηγικής και της τακτικής που ακολούθησε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Σαμαράς υπήρξε δίγλωσσος, άλλα έλεγε έξω και άλλα μέσα»

Πηγή: parapilitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.