Ειδησεογραφικό site

Ο Σαμαράς εκπροσωπεί τον Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

39

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έπειτα από συμβουλές των γιατρών, οι οποίοι τον παρακολουθούν, δεν θα παρευρεθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ούτε και παρευρέθηκε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Αυτό δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. «Όπως γνωρίζετε» είπε, «μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας, κανένας άλλος αξιωματούχος δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τον πρόεδρο εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες όπου υπάρχει ξεχωριστός αρχηγός κυβέρνησης και ξεχωριστός αρχηγός κράτους».

Προσέθεσε, δε, ότι, στην περίπτωση της Κύπρου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι και αρχηγός της κυβέρνησης και αρχηγός του κράτους και, ως εκ τούτου, έπρεπε να εξουσιοδοτήσει ένα από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να τον εκπροσωπήσει.

«Αντιλαμβάνεστε τους λόγους που επιλέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ενημερώθηκαν σχετικά τόσο ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι όσο και ο Ζόζεφ Ντολ, σε σχέση με το ΕΛΚ.

«Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε συνάντηση στο ξενοδοχείο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, έγινε συντονισμός και ενημερώθηκε απόλυτα ο κ. Σαμαράς» τόνισε.

Αναφορικά με τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι αναμένουμε από τους εταίρους μας στην ΕΕ να στείλουν συγκεκριμένα αυστηρά μηνύματα προς την Τουρκία, έτσι ώστε να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες της στην περιοχή, οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.