Ειδησεογραφικό site

Ο Ρωμανιάς ήταν μόνο η αρχή – Ακόμα δύο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης στο πλευρό του Λαφαζάνη

39

Την αρχή έκανε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς και ακολούθησαν δύο ακόμη ΓΓ της κυβέρνησης που προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα.

Πρόκειται για τον πρώην Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Τάσο Μαυρόπουλο και τον πρώην Ειδικό γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Αποστόλη Καψάλη, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα με τον κ. Λαφαζάνη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που είχε λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι κ.κ. Μαυρόπουλος και Καψάλης ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους στο κόμμα, ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για δύο «δοκιμασμένους αγωνιστές, φίλους και συντρόφους» οι οποίοι -όπως τόνισε- παραιτήθηκαν λόγω της μνημονιακής πολιτικής.

«Είχα την χαρά και την τιμή να συναντήσω δύο δοκιμασμένους αγωνιστές, αλλά και φίλους και συντρόφους, τον Τάσο Μαυρόπουλο, Γενικό Γραμματέα μέχρι τώρα της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος παραιτήθηκε εξαιτίας των μνημονίων και της μνημονιακής πολιτικής που αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση. Ο Τάσος Μαυρόπουλος είναι ο άνθρωπος, ο οποίος έδωσε μια μεγάλη μάχη τους προηγούμενους μήνες με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, μια μεγάλη μάχη με φυσικές καταστροφές που συνέβησαν, στην πρώτη γραμμή, με φωτιές, πάλι στην πρώτη γραμμή, όχι από τα γραφεία, αλλά στο μέτωπο, προκειμένου να διασώσει ανθρώπινες ζωές πρώτα απ’ όλα αλλά και περιουσίες και το φυσικό μας περιβάλλον. Έκανε μια θαυμάσια δουλειά αυτούς τους μήνες και άφησε μια πολύ ουσιαστική παρακαταθήκη πίσω του. Πιστεύω ότι από δω και μπρος η συνεργασία μας, που ήταν πάντα αδιάληπτη και ουσιαστική, θα συνεχιστεί και ενόψει της εκλογικής μάχης και με ορίζοντα μακροπρόθεσμο και μακρόπνοο για την αλλαγή της κοινωνίας, για να ανοίξουμε ένα δρόμο σε μια προοδευτική και ανεξάρτητη Ελλάδα, χωρίς μνημόνια και χωρίς λιτότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Την ίδια ώρα αναφερόμενος στον Αποστόλη Καψάλη τόνισε ότι και εκείνος παραιτήθηκε και αυτός, για λόγους μνημονίου και μνημονιακής πολιτικής.

«Ο Αποστόλης Καψάλης έκανε μια θαυμάσια δουλειά στο ΣΕΠΕ, με παρεμβάσεις σε χώρους που δεν είχε πατήσει ποτέ η επιθεώρηση εργασίας. Με μάχη ενάντια σε συμφέροντα, τα οποία θέλουν να κρατάνε διαλυμένες τις εργασιακές σχέσεις. Και αυτή τη δραστηριότητα ανέπτυξε μέσα σε ένα πολύ δύσκολο τοπίο διάλυσης, κυριολεκτικά διάλυσης, των εργασιακών σχέσεων, οι οποίες θυμίζουν γκέτο, κάτεργο και μεσαίωνα στην Ελλάδα. Σε ένα τέτοιο δύσκολο τοπίο έδωσε τη μάχη του, έχει κάνει μια μεγάλη θετική προσπάθεια και αυτός και αφήνει μια ουσιαστική παρακαταθήκη στο Υπουργείο Εργασίας. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το κόμμα του, «με αντιμνημονιακή σημαία, με σημαία κατά της λιτότητας και με τη σημαία ψηλά για μια ανεξάρτητη, δημοκρατική χώρα, δίνει τη μάχη των εκλογών και πιστεύω ότι με τέτοιους καλούς φίλους δίπλα μας, συνεργάτες και στηρίγματα, θα πάμε πολύ καλά και η νίκη θα είναι μαζί μας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.