Ειδησεογραφικό site

Ο πρώτος «αντάρτης» είναι γεγονός – Γ. Ζερδελής: Δεν ψηφίζω την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ

31

«Η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά είναι ένα μέτρο οριζόντιο και υφεσιακό το οποίο δεν πρόκειται να το ψηφίσω αν περιλαμβάνεται στο κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές» δήλωσε το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής.

Όπως μάλιστα ανέφερε, αν χρειαστεί θα καταψηφίσει ολόκληρη τη συμφωνία στην περίπτωση που η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ δεν αποτελεί ξεχωριστό άρθρο.

Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ. Ζερδελής τόνισε πως για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση δίνει μία τόσο σκληρή μάχη και δεν πρόκειται να υπάρξει υπαναχώρηση σε ζητήματα όπως το συνταξιοδοτικό, οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων.

«Μας δεσμεύουν τόσο η εντολή που πήραμε στις τελευταίες εκλογές από τον ελληνικό λαό, όσο και η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Προτεραιότητα για μας είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής στη χώρα μας όπως προβλέπεται μέσα από το Σχέδιο της Θεσσαλονίκης και όχι η απαιτήσεις των δανειστών μας» τόνισε ο κ. Ζερδελής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.