Ειδησεογραφικό site

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας ξετρελάθηκε με το νησί Ντία και θέλει να το αγοράσει

525

Φαίνεται πως οι πρόσφατες διακοπές του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, στην Κρήτη δεν περιελάμβαναν μόνο στιγμές χαλάρωσης και ραστώνης, αλλά και επιχειρηματικά σχέδια.

Πριν από λίγες ημέρες ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας αναχώρησε από την Κρήτη, ωστόσο άφησε πίσω τους, ως παρακαταθήκη, το ενδιαφέρον του για το νησί Ντία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κρητικού ιστότοπου prismanews, από τις πρώτες ημέρες της επίσκεψης του ο πρίγκιπας έδειξε να ενδιαφέρεται αρκετά για το κοντινό στο Ηράκλειο νησί και ζήτησε να μάθει περισσότερα για το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία αξιοποίησης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο πρίγκιπας δήλωσε το ενδιαφέρον του για την Ντία και στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, λέγοντας πως έχει πολύ μεγάλα σχέδια για την αξιοποίηση της.

Αξιωματούχοι του Κατάρ μάλιστα, έχουν ήδη εισηγηθεί θετικά για την αξιοποίηση της επένδυσης και υποστηρίζουν πως εφόσον μπορέσει να βρεθεί μια φόρμουλα για την Ντία, αυτό θα λειτουργήσει προσθετικά συνολικά για την οικονομία της Κρήτης.

Το νησί Ντία

Οι αξιωματούχοι του Κατάρ παράλληλα υποστηρίζουν πως όπου επενδύει ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, αλλάζει συνολικά ο τουριστικός χάρτης της περιοχής, οπότε η ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού, θα έπρεπε να ελέγξουν αν υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσει μια τέτοια επένδυσ

Τα σχόλια είναι κλειστά.