Ειδησεογραφικό site

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό βάπτισε τα δίδυμα παιδιά του

164

Ζακ και Γκαμπριέλα βαπτίστηκαν αντίστοιχα τα μόλις πέντε μηνών δίδυμα παιδιά του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό. Η σύζυγός του πριγκίπισσα Σαρλίν κρατούσε στην αγκαλιά της τον μικρό πρίγκιπα Ζακ και ο Αλβέρτος την μικρή πριγκίπισσα Γκαμπριέλα.

Η βάπτιση έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Κυριακή το πρωί στον καθεδρικό ναό της Παναγίας στο Μονακό αλλά μια γιγάντια οθόνη που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία κοντά στα ανάκτορα, επέτρεπε στους «κοινούς θνητούς» να παρακολουθούν το μυστήριο.

Το μυστήριο τέλεσε ο σεβασμιότατος Bernard Barsi και τα δίδυμα γοήτευσαν με τα μπλε μάτια τους τους παρευρισκόμενους. Νονός του μικρού πρίγκιπα Ζακ είναι ο Christopher Le Vine τζούνιορ, γιος εξαδέλφου της αξέχαστης Γκρέις Κέλλυ, μητέρας του Αλβέρτου, από την Αμερική και η Diane de Polignac Nigra, εξαδέλφη του πατέρα του Αλβέρτου, του πρίγκιπα Ρενιέ.


Την μικρή Γκαμπριέλα βάπτισαν ο μικρότερος αδελφός της πριγκίπισσας Σαρλίν, Gareth Wittstock και η Nerine Pienaar, η σύζυγος του πρώην αρχηγού της ομάδας ράγκμπι της Νοτίου Αφρικής, Francois Pienaar.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του πριγκιπάτου τον Αλβέρτο θα διαδεχθεί στον θρόνο ο μικρός Ζακ, που γεννήθηκε δύο λεπτά μετά την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος έχει ήδη δύο παιδιά από προηγούμενες σχέσεις του, την 22χρονη Γιασμίν και τον 10χρονο Αλεξάντερ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.