Ειδησεογραφικό site

Ο Πούτιν ρίχνει «γέφυρες» προς την Ελλάδα δια του εκπροσώπου του – Ανοιχτό κάλεσμα σε Τσίπρα

34

Ακόμα ένα άνοιγμα προς την ελληνική κυβέρνηση έγινε σήμερα από τον εκπρόσωπο Τύπου του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ ο οποίος ερωτήθηκε για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Ρώσος αξιωματούχος σχολίασε την πιθανή παρουσία της Ελλάδας, απευθύνοντας ένα ανοιχτό κάλεσμα λέγοντας «Θα είμαστε ευτυχείς να δούμε Έλληνες εκπροσώπους και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης».

Η ερώτηση πάντως που δημιουργεί νέα δεδομένα στην προσέγγιση Ελλάδας – Ρωσίας αφορούσε μία πιθανή συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ρώσο πρόεδρο. «Προς το παρόν δεν υπάρχει τελική επιβεβαίωση (σ.σ. της άφιξης του Έλληνα πρωθυπουργού). Μόλις η ελληνική πλευρά το επιβεβαιώσει οριστικά, θα μπορούμε να βασισθούμε σε κάτι» είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Ρώσου εκπροσώπου Τύπου έρχονται μία ημέρα μετά την επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος από την χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν προς την Ελλάδα έτσι ώστε να συμμετάσχει στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα που συστήνουν οι BRICS.

ΠΗΓΗ: Parapolitika.gr.

Τα σχόλια είναι κλειστά.