Ειδησεογραφικό site

Ο πολεμοχαρής Κιμ Γιονγκ Ουν σε τρελά κέφια

31

 

Αίσθηση προκαλούν τα πλάνα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τα οποία χτυπά παλαμάκια από χαρά, ενώ παρακολουθεί στρατιωτικές ασκήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βορειοκορεάτης ηγέτης φαίνεται στα πλάνα, που προβλήθηκαν από εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, να παρακολουθεί δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων, που έλαβαν χώρα τον Ιούνιο. Η εν λόγω εκπομπή προβλήθηκε τη στιγμή που οι σχέσεις ανάμεσα στη Βόρεια και Νότια Κορέα παραμένουν ιδιαίτερα τεταμένες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα προωθεί εικόνες στρατιωτικής υπεροχής κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με άλλα έθνη, ενώ είναι γνωστό πως στη Βόρεια Κορέα η τηλεόραση είναι απολύτως ελεγχόμενη από το κράτος. Το καθημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα συνήθως αφορά τις δραστηριότητες του ηγέτη, επισκέψεις αξιωματούχων, αλλά και αποκαλυπτήρια νέων αρχιτεκτονικών μνημείων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον τελευταίο μήνα προκλήθηκε ένταση στα σύνορα της Βόρειας με τη Νότια Κορέα, αφότου η Σεούλ επανέφερε μέσω μεγαφώνου τις εκπομπές που παίζουν μουσική και διακηρύσσουν τη δημοκρατία. Μια ανώνυμη πηγή, μάλιστα, δήλωσε στην κορεάτικη εφημερίδα, «The Chosun Ilbo», ότι από την πλευρά του Κιμ Γιονγκ Ουν, οι εκπομπές αυτές αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες απειλές και προσβολές προς το καθεστώς του, καθώς μιλούν για διαφθορά των τριών γενιών της δυναστείας των Κιμ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.