Ειδησεογραφικό site

Ο Παπανδρέου ζήτησε την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσής του

53

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου της Βουλής, ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε την περικοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης, όπως ορίζει το Σύνταγμα, εξαιτίας των επανειλημμένων απουσιών του εξαιτίας της δραστηριότητάς του στο εξωτερικό.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, σας ενημερώνουμε ότι, ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας κ. Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη από τον Σεπτέμβριο του 2012, ζήτησε την περικοπή του 1/30 της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσής του ανά απουσία για το σύνολο των απουσιών πέραν του ορίου του άρθρου 63 παρ. 3 του Συντάγματος, ανεξαρτήτως του δικαιολογημένου αυτών.

Η επιστολή του κ. Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη έχει ως εξής: « Κύριε Πρόεδρε, όπως γνωρίζετε, λόγω διεθνών δραστηριοτήτων μου, ευρισκόμουν εκτός Ελλάδος ορισμένες ημέρες. Παρακαλώ πολύ, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι έχει δοθεί η σχετική έγκριση από το Σώμα, να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 63 παρ. 3. του Συντάγματος και να περικοπεί αντιστοίχως η μηνιαία αποζημίωση μου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.