Ειδησεογραφικό site

Ο Ολι Ρεν τουιτάρει… Grexit

40

«Το μόνο που χρειάζεται για το Grexit είναι μερικές ακόμα καταστροφικές εβδομάδες σαν αυτή», είναι ο τίτλος άρθρου των Financial Times, το οποίο τουίταρε ο πρώην επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ολι Ρεν.

Στο εν λόγο άρθρο των Financial Times ο αρθογράφος του, Βόλφγκανγκ Μανκό σχολιάζει πως ο σκεπτικισμός στον ευρωπαϊκό Βορρά μετατράπηκε σε εχθρότητα, μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρεται και σε όλα όσα έγιναν το διάστημα αυτό. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών απέρριψε μονομερώς την τρόικα, στη συνέχεια έκανε περιοδεία στην Ευρώπη σαν ροκ σταρ, και όταν έφτασε στη Γερμανία το κλίμα, από πολιτικούς και ΜΜΕ, ήταν πιο εχθρικό από ποτέ.

«Από πολιτική άποψη, η κατάσταση είναι πλέον τόσο κακή, όσο ήταν το 2010, όταν άρχισε η ελληνική κρίση χρέους», γράφουν οι Financial Times και προσθέτουν: «Ηταν μια εντελώς καταστροφική εβδομάδα για την οικονομική διπλωματία. Το μόνο που μας χωρίζει από το Grexit είναι μερικές ακόμα εβδομάδες σαν αυτή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.