Ειδησεογραφικό site

Ο Ντάισελμπλουμ «βλέπει» την… επανεκλογή του!

29

Αισιόδοξος για την επανεκλογή του στην προεδρία του Eurogroup εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτιμώντας ότι ότι διαθέτει «ευρεία υποστήριξη» στους κόλπους της Ευρωζώνης.

«Τους τελευταίους μήνες μίλησα με πολλά πρόσωπα στην Ευρώπη και νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη υποστήριξη» είπε ο Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της δημόσιας τηλεόρασης της Ολλανδίας.

Ο 49χρονος πολιτικός ανακοίνωσε εξάλλου ότι σήμερα υπέβαλε επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup, την ίδια ημέρα δηλαδή που ξεκινά η υποβολή υποψηφιοτήτων.

Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία, διαδέχτηκε στη θέση αυτή τον Λουξεμβούργιο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τον Ιανουάριο του 2013. Η πρώτη θητεία του λήγει τον Ιούλιο.

Ως κυριότερος αντίπαλός του εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίντος ο οποίος στηρίζεται από το Βερολίνο.

«Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει πει ότι θα στήριζε έναν Ισπανό υποψήφιο, αν υπήρχε, όμως αυτοί που αποφασίζουν είναι οι υπουργοί» Οικονομικών της Ευρωζώνης, σχολίασε ο Ντέισελμπλουμ.

«Δεν θα πω ποιες χώρες υποσχέθηκαν να με στηρίξουν, εναπόκειται σ’ αυτές να το πουν (δημοσίως) ή όχι», κατέληξε, υπενθυμίζοντας ότι η ψηφοφορία είναι μυστική.

Ως πρόεδρος του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών της για την εξεύρεση μιας λύσης στην ελληνική κρίση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.