Ειδησεογραφικό site

Ο Νίκος Δένδιας νέος υπουργός Αμυνας – Υπουργός Ανάπτυξης ο Κώστας Σκρέκας

76

Ο Νίκος Δένδιας είναι ο νέος υπουργός Αμυνας στη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος αναλαμβάνει Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων στην ΕΕ.

Ο κ. Δένδιας λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, στην απόφαση του κ. Σαμαρά βάρυνε το σοβαρό προφίλ του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, καθώς κρίθηκε ότι θα μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στο εξωτερικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τη θέση του κ. Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης καταλαμβάνει ένα νέο πρόσωπο ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας. Ο κ. Σκρέκας είναι και νέος ηλικιακά, καθώς είναι μόνο 40 ετών.

Η ορκωμοσία θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, στις 17:30.

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης, ανέφερε ότι εκείνος θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» και μετά, το απόγευμα, θα γίνει η ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μεγαρο.

Επίσης, είπε ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους, ότι ειναι η επιλογή του πρωθυπουργού για τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ενώ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για λίγο και με το διάδοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα ο οποίος επίσης βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον κ. Σκρέκα σε οτιδήποτε εκείνος χρειαστεί, επισημαίνοντας ότι τους συνδέει μακρά φιλία.

Κατά πληροφορίες, η διαφωνία που υπήρχε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του Νίκου Δένδια για τα «κόκκινα» δάνεια, λύθηκε με παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Το βιογραφικό του Κ. Σκρέκα

Ο Κώστας Σκρέκας γεννήθηκε το 1973. Κατάγεται από την Μεγάρχη Τρικάλων.

Σπουδές

• Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
• Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη «Διαχείριση Μεγάλων Τεχνικών Έργων» στο τμήμα Civil Engineering, στο University of Birmingham της Αγγλίας.

Γλώσσες

• Αγγλικά
• Γαλλικά
• Ιταλικά.

Σεμινάρια /Συνέδρια

• Απέκτησε τον τίτλο του Κύριου Επιθεωρητή σε συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9000/ 94.
• Παρακολούθησε δεκάδες διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στις θεματικές ενότητες:

Negotiations
Strategic Management
Global Marketing Management

skrekas_kostasΕργασίες

Συνέγραψε τις εργασίες:

• «Ανάκτηση – Ανακύκλωση Πλαστικών Απορριμμάτων»,
• «The use of Value Management Methodology for the development of a Business Plan»
Στρατιωτικές υποχρεώσεις
1997 -1999 Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Εφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού, ΥΕΑ, με διάκριση.
Εργασιακή εμπειρία
Το 2000 εργάστηκε ως μάνατζερ Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της εταιρείας Mantis S.A. και στη συνέχεια το 2001 ίδρυσε την εταιρεία Fortis S.A. και από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σήμερα εφαρμόζοντας πρωτοποριακές τεχνικές.
Η εταιρεία σήμερα καλύπτει πανελλαδικά όλα τα κανάλια της αγοράς από το οργανωμένο λιανεμπόριο, το Χονδρεμπόριο, τα καταστήματα HO.RE.CA καθώς και ανεξάρτητα σημεία πώλησης. Αντιπροσωπεύει 3 από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Ευρώπης και έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στο χώρο των τροφίμων και ποτών.
Πολιτική δραστηριότητα
• Το 2012 ορίστικε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων.
• Το 2012 στις εκλογές της 6ης Μαίου και 17ης Ιουνίου εξελέγει βουλευτής Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία.
• Το 2010 ορίστηκε Τομεάρχης Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄Αθηνών και μέλος Γραμματείας Οργανωτικού.
• Το 2007 ορίστηκε Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λάρισας.
• Εκπροσώπησε τους φοιτητές ως μέλος της Συγκλήτου ΑΠΘ, μέλος της Κοσμητείας Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.
• Το 1994 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ. Ίδρυσε το περιοδικό του Συλλόγου Φοιτητών «Θέσεις και Αντιθέσεις» που εκδίδεται μέχρι και σήμερα.
• Το 1993-1994 ως Υπεύθυνος ΔΑΠ –ΝΔΦΚ της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. η παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πέτυχε ποσοστό αυτοδυναμίας 57,86% στις φοιτητικές εκλογές.
• Την περίοδο 1991 -1993 διετέλεσε μέλος της Γραμματείας Ιδεολογικού και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.