Ειδησεογραφικό site

Ο μετροπόντικας έφτασε στο σταθμό «Κορυδαλλός» (Φωτο)

144

Ο Ιππόδαμος έφτασε στον Κορυδαλλό. Πρόκειται για τον μετροπόντικα, που έχει κατασκευάσει συνολικά 2.110 μ. σήραγγας στην επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα- Δημοτικό Θέατρο» και έφτασε την Τρίτη στο σταθμό «Κορυδαλλός».

Η συγκεκριμένη γραμμή είναι μήκους 7,6 χλμ. και έχδει έξι σταθμούς. Στο εργοτάξιο, στην πλατεία Ελευθερίας, βρέθηκε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δηλώνοντας ευτυχής γιατί το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ήδη έχει κατασκευαστεί το 1/3 του.

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα, που έχουν κατασκευαστεί στη νοτιοδυτική Αθήνα, μια περιοχή, που έχει ανάγκη από υποδομές», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφέροντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να φτάσουν στο Σύνταγμα σε 15 λεπτά. Η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2017.

Περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων, εργάζονται στους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», όπου τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη και αναμένεται μέχρι το πέρας κατασκευής του έργου να απασχοληθούν συνολικά περίπου 2.000 άτομα.

«Το έργο είναι μοναδικό, τεχνικά άψογο, με ελληνική τεχνογνωσία ελληνικών εταιριών. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους εργαζόμενους, τους τεχνικούς, τους κατασκευαστές και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν. Είναι το αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας που γίνεται, προκειμένου να αποκτήσουμε σύγχρονες υποδομές, οι οποίες θα είναι χρήσιμες για τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε σήμερα από τον Κορυδαλλό, για να πάμε στην επόμενη στάση, την »Νίκαια», όπου αναμένουμε το μετροπόντικα σε λίγους μήνες, για να φθάσουμε στο τέλος ως το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά».

Ο μετροπόντικας ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 4 Σεπτεμβρίου 2013 από το Φρέαρ Εκκίνησης στην Αγία Βαρβάρα, στις 16 Ιουνίου 2014 έφθασε στον σταθμό Αγ. Βαρβάρα και σήμερα στο σταθμό «Κορυδαλλός» εντός χρονοδιαγράμματος. Η πορεία του θα συνεχιστεί προς τον Σταθμό «Νίκαια», στον οποίο αναμένεται να φτάσει το Μάιο 2015.

Τα σχόλια είναι κλειστά.