Ειδησεογραφικό site

Ο Μάρδας απαντά στο ΠΑΣΟΚ και παραδέχεται ότι ήταν λάθος η σύνδεση που έκανε με Τσοχατζόπουλο

33

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και του ΠΑΣΟΚ, που, απαντώντας στις αιχμές που άφησε χθες κατά βουλευτών του Κινήματος, τον χαρακτήρισε περιπλανώμενο πολιτικό τυχοδιώκτη.

Σε ανακοίνωσή του ο κύριος Μάρδας αναφέρει ότι «πολιτικός τυχοδιωκτισμός είναι η μανία παραμονής στην εξουσία, κάτω από οποιουσδήποτε όρους, εισάγοντας Μνημόνια και »σκληρά» μέτρα λιτότητας. Το ΠΑΣΟΚ με ένα κείμενο, όλο εμπάθεια, εξακολουθεί την πολιτική των προσωπικών βολών εναντίον μου, που εγκαινίασε προ ημερών στη Βουλή» σημείωσε ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε:

«Ως προς τη συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου, σύμφωνα με την οποία δήθεν μετέφερα 80 χιλιάδες ευρώ, τον Μάρτιο, στο Λουξεμβούργο και η οποία καταρρίπτεται με τα όσα αποδεικτικά στοιχεία προσκόμισα, εκεί το ΠΑΣΟΚ τηρεί σιγή ιχθύος, που δείχνει σε κάποιους πολλά!. Αρκέστηκε απλά να σχολιάσει την αργοπορημένη αντίδρασή μου στην ανώνυμη καταγγελία.

«Αντί το ΠΑΣΟΚ να με καλεί να είμαι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις μου, καλύτερα να φροντίσει το ίδιο να είναι προσεκτικό στις ανακοινώσεις που βγάζει, ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης. Αναλυτικότερα, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), (αυτός είναι ο σωστός τίτλος του Οργανισμού και όχι αυτός που γράφει το ΠΑΣΟΚ!) του οποίου διετέλεσα διευθύνων σύμβουλος την περίοδο Οκτώβριος 2002 – Απρίλιος 2004, ανήκε τότε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και όχι στο Υπουργείο Ανάπτυξης, άρα η σύνδεση μου με τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι σκόπιμα και προβοκατόρικα λανθασμένη. Από το βήμα της Βουλής έχω δηλώσει ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος όταν ανέλαβε υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε την παραίτηση μου από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, όπως και έγινε. Ως προς τα σχόλια για την πολιτική μου διαδρομή, το ΠΑΣΟΚ των μνημονίων, του ΔΝΤ, του PSI και των σκληρών μέτρων λιτότητας, καλύτερα να είναι πιο προσεκτικό όταν σχολιάζει με βαρύγδουπες εκφράσεις περί πολιτικού τυχοδιωκτισμού, κενές ουσιαστικού περιεχομένου.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: 

«Ως προς τη θέση μου που έκαναν σημαία κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναφορικά με  την προσδοκία που εξέφρασα για την γρήγορη κάλυψη ενός ταμειακού κενού, που παρουσιάστηκε κάποιες ημέρες τον προηγούμενο μήνα, σημειώνονται τα ακόλουθα: Ας ξαναδιαβάσουν προσεκτικά τις δηλώσεις μου και να μη στέκονται μόνο στους τίτλους των ΜΜΕ, γιατί χάνουν την ουσία. Όποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης, κατείχε θέση ευθύνης στο Λογιστήριο του Κράτους, καθώς γνωρίζει από οικονομική διαχείριση, δεν άνοιξε το στόμα του στη Βουλή για να ασκήσει την οποιανδήποτε κριτική στο συγκεκριμένο θέμα. Αντίθετα άτομα που δεν έχουν την παραμικρή γνώση για την οικονομία, ή δε γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας ενός Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς θεωρούν ότι είναι ειδικοί επί παντός επιστητού θέματος και χωρίς να διαβάζουν τις δηλώσεις μου –αλλά μόνο τους τίτλους που τις συνόδευαν– εξέφρασαν άποψη. Αποτέλεσμα που δεν σχολιάστηκε: Το ταμειακό κενό που προσδοκούσαμε να καλύψουμε, τελικά υπερκαλύφθηκε προς έκπληξη πολλών, και αυτό δεν έγινε σε λίγες ώρες, όπως κάποιοι θέλουν να εμφανίζουν, παραφράζοντας αποσπασματικά τις δηλώσεις μου,  αλλά ως αποτέλεσμα πολλών ημερών, σκληρής δουλειάς και προσεκτικής ανάλυσης των δεδομένων του προϋπολογισμού».

Τα σχόλια είναι κλειστά.