Ειδησεογραφικό site

Ο Λαφαζάνης τα «βρόντηξε» και έφυγε on air από το δελτίο του STAR (Βίντεο)

44

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο είδησεων του Star ήταν το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά εκνευρίστηκε από τις ερωτήσεις που του έθεταν οι δημοσιογράφοι για τις κλειστές τράπεζες και τα capital controls και αποχώρησε.

«Το πιο εύκολο θα ήταν να βάλουμε μια τζίφρα και να πούμε πάρτε αυτό το πρόγραμμα. Αλλά έτσι θα εξοντώναμε την πενιχρή σύνταξη του συνταξιούχου. Επειδή δεν θέλουμε να βάλουμε αυτή την υπογραφή, έπρεπε να μας κόψουν τον ELA;» δήλωσε αρχικά ο κ. Λαφαζάνης.

Όταν όμως η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή τον ρώτησε «το ξέρατε ότι το πρόγραμμα έληγε χθες. Αν δεν το έκανε χθες, θα το έκανε την Τρίτη ο Ντράγκι. Ήταν σχεδόν υποχρεωμένος να το κάνει.Γιατί το αφήσατε; Το είχε ξεκαθαρίσει εδώ και πολλούς μήνες, πως η χώρα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα για να παίρνει ELA. Γιατί λοιπόν το αφήσατε τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να κλείσουν οι τράπεζες; Γιατί ενώ διαπραγματεύεστε εδώ και πέντε μήνες αφήσατε το δημοψήφισμα και δεν το κάνατε νωρίτερα;» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αντί να απαντήσει, προτίμησε να… αποχωρήσει, αποκαλώντας την δημοσιογράφο «απολογητή του Ντράγκι.».

«Σέβομαι αυτά που λέτε, αλλά ο κύριος Ντράγκι δεν χρειάζεται απολογητές στην Ελλάδα. Κυρία μου, αν νομίζετε ότι ήρθα εδώ για να κάνετε αυτή τη δουλειά… γεια σας. Γεια σας.» είπε χαρακτηριστικά, πήρε τα χαρτιά του και έφυγε ενώ το δελτίο ήταν on air.

«Δεν προλάβαμε να σας κάνουμε μια ερώτηση!» του είπε ενώ έφευγε ο παρουσιαστής του δελτίου Παναγιώτης Στάθης, με την Κάτια Μακρή να συμπληρώνει: «Προφανώς Παναγιώτη μου οι ερωτήσεις απαγορεύονται και επιτρέπονται μόνο οι απαντήσεις».

Τα σχόλια είναι κλειστά.