Ειδησεογραφικό site

Επεισόδιο Καμμένου με υπάλληλο στο αεροδρόμιο Χανίων

42

Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής στο Αεροδρόμιο Χανίων, κατά την αναχώρηση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος αρνήθηκε τον έλεγχο από υπάλληλο Ασφάλειας στον Αερολιμένα και του επιτέθηκε φραστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, όταν εργαζόμενος στην ασφάλεια του Αεροδρομίου ζήτησε από τον κ. Καμένο να σταματήσει για έλεγχο, εκείνος αρνήθηκε, απευθυνόμενος με έντονο ύφος και βαριές κουβέντες σε βάρος του. Η φραστική επίθεση του κ. Καμμένου συνεχίστηκε ακόμα και όταν ο υπάλληλος του εξήγησε ότι απλά κάνει τη δουλειά του και ότι οφείλει να πραγματοποιήσει τον έλεγχο όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δεν αρκέστηκε στους βαρείς χαρακτηρισμούς αλλά προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω, απειλώντας τον υπάλληλο του Αερολιμένα, ότι θα χάσει την θέση του σαν υπάλληλος ασφαλείας.

Το επεισόδιο έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν ένας αυτόπτης μάρτυρας προσπάθησε να απαθανατίσει τα τραγελαφικά που συνέβαιναν στο Αεροδρόμιο. Όταν ο κ. Καμένος τον αντιλήφθηκε, τότε επιτέθηκε και σε αυτόν εκσφενδονίζοντας εναντίον του άσεμνες εκφράσεις που δεν μπορούν να αναπαραχθούν.

Απάντηση Καμένου – Δεν αρνήθηκε τον έλεγχο

Από την πλευρά του ο κ. Καμένος, σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr, υποστήριξε ότι δεν αρνήθηκε τον έλεγχο αλλά τον τρόπο που επιχείρησαν να γίνει αυτός.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος των Ανεξαρτητων Ελλήνων ανέφερε ότι:

«Ο έλεγχος έγινε κανονικά απλά δεν έγινε στο δρόμο, έγινε στα προβλεπόμενα σημεία. Δεν έγινε δηλαδή στην είσοδο του Αεροδρομίου που ζητούσανε αλλά εκεί που ελέγχονται όλοι, στο παραβάν» τόνισε ο κ. Καμένος και συνέχισε .

«Οι υπάλληλοι της security, μας ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στη μέση του δρόμου και τους είπαμε ότι δεν δεχόμαστε τον έλεγχο στη μέση του δρόμου»… «Κάναμε έλεγχο κανονικά στην πύλη που κάνουν όλοι έλεγχο με τους security και όχι με τους πορτιέρηδες της πόρτας της πλαϊνής»

«Έλεγχος στη μέση του δρόμου, χωρίς να υπάρχει πύλη ελέγχου, χωρίς να υπάρχει παραβάν δεν γίνεται από κανένα» συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος καταλήγοντας ότι

«Κάναμε έλεγχο κανονικά εν συνεχεία στο Αεροδρόμιο μέσα, όπως κάνουνε όλοι οι επιβάτες».

Όσον αφορά τις μαρτυρίες για το φραστικό επεισόδιο και τις απειλές σε εργαζόμενο του Αερολιμένα ο κ. Καμμένος αρκέστηκε να πει «Λάθος κάνετε, σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε».

Τελικά, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πέρασε κανονικά από έλεγχο στην αίθουσα VIP του Αεροδρομίου, γεγονός που αποδεικνύεται σε βίντεο που απέστειλε στο Flashnews.gr, ωστόσο δεν μπορούμε να το δημοσιεύσουμε.

Αναφορά στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας από την εταιρεία Ασφάλειας

Το Flashnews.gr νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο της εν λόγω εταιρείας ασφαλείας του Αεροδρομίου, κ. Κώστα Κομπιτσάκη, ο οποίος τόνισε ότι θα προχωρήσει σε επίσημη αναφορά προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για το συμβάν.

Ο κ. Κομπιτσάκης, ανέφερε στο Flashnews.gr ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον εργαζόμενο που έπεσε «θύμα» της αντίδρασης του κ. Καμένου, για το περιστατικό και τόνισε ότι ο υπάλληλος του έπραξε στα πλαίσια του νόμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Κομπιτσάκης εξήγησε ότι η αντίδραση του κ. Καμένου να αρνηθεί τον έλεγχο, είναι πέρα της νομιμότητας αφού ο έλεγχος αυτός επιβάλλεται από τους κανόνες της Πολιτικής Αεροπορίας, σε όλα τα αξιώματα κάτω του Υπουργικού.

Επομένως ο κ. Καμένος, σαν αρχηγός κόμματος δεν εξαιρείται του ελέγχου, βάση του κανονισμού. Ο κ. Κομπιτσάκης, σύμφωνα με προφορική ενημέρωση που είχε, υποστήριξε ότι οι φράσεις που χρησιμοποίησε ο κ Καμένος ήταν ιδιαίτερα άσχημες και προσβλητικές και η συμπεριφορά του άκομψη ενώ δεν θέλησε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι για το συμβάν έχει ενημερωθεί η Διοίκηση της Πολιτικής Αεροπορίας και ενδέχεται, ακόμα και εντός της ημέρας να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν.

Πηγή: Flashnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.