Ειδησεογραφικό site

Ο ΔΣΑ δεν έδωσε άδεια για κατάθεση μήνυσης του Πρωθυπουργού κατά του Π. Χαϊκάλη

32

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν έδωσε άδεια στον δικηγόρο Πέτρο Μαχά, νομικό παραστάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για να μπορέσει να καταθέσει μήνυση σε βάρος του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλο Χαϊκάλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς έχει προαναγγείλει ότι θα μηνύσει τον βουλευτή επειδή ενέπλεξε το όνομα του στις καταγγελίες του περί απόπειρα δωροδοκίας του από τον Γ. Αποστολόπουλο.

Λόγω της πανελλαδικής αποχής διαρκείας των δικηγόρων, για να καταθέσει τη μήνυση ο κ. Μαχάς για λογαριασμό του πρωθυπουργού πρέπει να λάβει προηγουμένως άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Ο ΔΣΑ δεν αποδέχθηκε την αίτηση για χορήγηση άδειας με το αιτιολογικό ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής και ότι η μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης μπορεί να κατατεθεί μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Τελικά, ο δικηγόρος του πρωθυπουργού απέσυρε το αίτημα του για χορήγηση αδείας.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να καταθέσει ο ίδιος τη μηνυτήρια αναφορά, ακόμα και σε Αστυνομικό Τμήμα, ανεξάρτητα εάν το κείμενο της μηνύσεως το έχει συντάξει ο δικηγόρος του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.