Ειδησεογραφικό site

Ο Γιόζεφ Άκερμαν αναλαμβάνει πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου

70

Ξεκινά σε λίγη ώρα στη Λευκωσία η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου η οποία θα κληθεί να εγκρίνει τη νέα διοικητική ομάδα του πιστωτικού ιδρύματος.

Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται να εκλεγεί ο επί σειρά ετών επικεφαλής της Deutsche Bank Ελβετός τραπεζίτης Γιόζεφ Ακερμαν.

Σύμφωνα με ειδικό ψήφισμα που τροποποιεί το καταστατικό της Τράπεζας Κύπρου και θα τεθεί προς ψήφιση στη γενική συνέλευση, ο αριθμός των συμβούλων δεν θα είναι μικρότερος από επτά και μεγαλύτερος από 13.

Ο μεγαλομέτοχος του κυπριακού ιδρύματος Γουίλπουρ Ρος πρότεινε δέκα πρόσωπα για το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ θέση σε αυτό διεκδικούν και πρώην καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας. Για τη θέση του προέδρου πρότεινε τον κ. Άκερμαν.

Ο Ελβετός τραπεζίτης πέραν της Deutsche Bank έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης και σε άλλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Siemens, η Shell. Παράλληλα, έχει διδάξει στο London School of Economics, στο Johann Wolfgang Goethe University, στο St. Gallen Foundation for International Studies, ενώ είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.