Ειδησεογραφικό site

Ο Βενιζέλος «στριμώχνει» τον Τσίπρα και με νέα ερώτηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης

46

Νέα ερώτηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη σημερινή  σύνοδο του Eurogroup κατά το οποίο μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις.

Μετά από την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στην “ώρα του πρωθυπουργού” για τις εξελίξεις στη συζήτηση των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει και επανέρχεται. Ο κ. Βενιζέλος ρωτά, λοιπόν, αν ο πρωθυπουργός “είναι σε θέση να πει καθαρά προς τη Βουλή των Ελλήνων και στον ελληνικό Λαό πού πορεύεται η χώρα; Τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες;”.

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Πρωθυπουργό

Ελπίζουμε στη σημερινή σύνοδο του Eurogroup να προκύψουν εξελίξεις θετικές για τη χώρα μας, μετά από παλινωδίες και αβεβαιότητες τριών και πλέον μηνών που, δυστυχώς, έχουν προκαλέσει ήδη πολύ μεγάλη βλάβη στην εθνική  οικονομία και έχουν οδηγήσει την Ελλάδα πολλά βήματα πίσω από το σημείο στο οποίο βρισκόταν πριν τις εκλογές.
Ακόμη όμως και  η πιο θετική εξέλιξη στο σημερινό ( 11.5) Eurogroup, θα έχει νόημα μόνον εφόσον εντάσσεται σε ένα σαφές πλαίσιο, με  δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα που θα αίρει την αβεβαιότητα.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που έγινε όλες τις προηγούμενες εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί κάθε εβδομάδα το ίδιο έργο.
Την κυβέρνηση να στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας και επιτυχίας για μια διαπραγμάτευση  που κλείνει εντός του πλαισίου που επιθυμεί η κυβέρνηση.
Και αμέσως μετά, την κυβέρνηση να στέλνει μηνύματα εμπλοκής και αδιεξόδου και να θυμίζει πόσο αποφασισμένη είναι να τηρήσει τα όρια της και να οδηγήσει τη χώρα σε πιστωτικό γεγονός και διεθνή χρεοκοπία για την οποία θα ευθύνονται οι αδιάλλακτοι και κακοί Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ.
Στο μεταξύ όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και άρα η διαπραγματευτική θέση της χώρας έχουν επιδεινωθεί δραματικά.
Σε τρεις μήνες κινδυνεύουν να χαθούν, για τον ελληνικό λαό, θυσίες και επιτεύγματα πέντε ετών.
Και αυτό ενώ είχαμε φτάσει ένα βήμα πριν την έξοδο από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Ενώ είχαμε φτάσει σε σημείο ανάλογο με αυτό που έφτασε ήδη η Κύπρος με την επιτυχημένη επάνοδό της στις αγορές.
Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν διαπραγματεύεται, όλον αυτό τον καιρό, με τους έξω, αλλά με τους μέσα,με τα στελέχη της και τους βουλευτές της,
Δεν ενδιαφέρεται για την ασφαλή πορεία της χώρας, αλλά για την αποφυγή του πολιτικού κόστους και την παραμονή της στην εξουσία, ακόμη και με τραγικές συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες.
Στο  μεταξύ δεν υπάρχει ίχνος κυβερνητικής διάθεσης για συναίνεση, έστω για αλληλοενημέρωση με την αντιπολίτευση και όσους χειρίστηκαν προγενέστερες φάσεις μιας δύσκολης και τότε πράγματι σκληρής εξωτερικής – και όχιεσωτερικής, για επικοινωνιακή χρήση – διαπραγμάτευσης.
Ο Πρωθυπουργός έχει την θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει αμέσως  τη Βουλή και -αν αυτός  το κρίνει αναγκαίο  -τους αρχηγούς των κομμάτων.
Δεν μπορεί τα μεγάλα διλήμματα για την πορεία του τόπου να υποβιβάζοντας σε μικρά κομματικά παιχνίδια εξουσίας στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ.
Δεν μπορεί πάνω στην αγωνία της ελληνικής κοινωνίας για το μέλλον της, να κτίζονται τυχοδιωκτικές  πολιτικές σταδιοδρομίες.

Ερωτάται συνεπώς ο κ. Πρωθυπουργός

Είναι σε θέση να πει καθαρά προς τη Βουλή των Ελλήνων και στον ελληνικό Λαό πού πορεύεται η χώρα ; Τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες;».

Τα σχόλια είναι κλειστά.