Ειδησεογραφικό site

Ο Βαρουφάκης διαβεβαίωνει πως δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ – Τι λέει για τις 100 δόσεις

31
Η τρόικα τελείωσε, δεν έχει την εξουσιοδότηση να έλθει και να διαπραγματευθεί, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξή του στον Real.fm, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά» αν και σημείωσε ότι θα γίνουν μικροαλλαγές στον ΦΠΑ χωρίς να μπορεί, όπως είπε, αυτήν τη στιγμή να τις αποσαφηνίσει, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα αλλάξει το 2015. «Είναι ένας απαράδεκτος φόρος», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, να μειωθούν συντάξεις και μισθοί τόνισε: «Η απάντηση είναι και στα τρία «όχι»».

Θα επιστρέψουμε στις αγορές όταν θα έχουμε επενδύσεις, πρωτογενές πλεόνασμα και αναδιάρθρωση χρέους, τόνισε.

Αναφορικά με το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, υπογράμμισε ότι ο στόχος του 3% που θα ήταν «καταστροφικός» για την οικονομία δεν συζητείται πλέον. «Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από 1,5%», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους θα ξεκινήσουν άμεσα. «Αναφέρομαι σε χρήση των swaps για την μείωση του χρέους», σημείωσε.

«Οι 100 δόσεις θα γίνουν αλλά υπάρχουν κάποιες πολύ καλές ιδέες από οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει ακόμα πιο έξυπνο αυτό το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στο αφορολόγητο των 12.000, σημείωσε ότι αυτό θα αποφασιστεί σε συνδυασμό με τον γενικό προγραμματισμό της κυβέρνησης μετά τον Ιούνιο.

Τέλος, σε ερώτηση για τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, ο υπ. Οικονομικών τόνισε ότι είναι πεπεισμένος, ότι αν του είχε δοθεί η ευκαιρία να μιλήσει με τον κ. Γλέζο και του είχε εξηγήσει, «θα είχε καταλάβει την μεγάλη επιτυχία που πέτυχε η κυβέρνηση» και εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα ήταν περήφανος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.