Ειδησεογραφικό site

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου

30

Αποχώρησε λίγο μετά τις 21.00 από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντησή του με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό ήταν διάρκειας περίπου 50 λεπτών.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα, υποστήριξε η κ. Θάνου, κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου, παρουσία και του κ. Τσίπρα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αρμοδιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η διεξαγωγή των εκλογών, με αδιάβλητο τρόπο. «Μέσα σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, κλήθηκα να αναλάβω ένα μεγάλο βάρος» πρόσθεσε η κ. Θάνου.

Η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι άμεσα, θα έχει επαφές με όλους του πολιτικούς αρχηγούς, ώστε η νέα κυβέρνηση να είναι – όσο το δυνατόν – ευρύτερης αποδοχής.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που υποδέχθηκε την πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργό της χώρας, κάνοντας λόγο για «ένα θετικό βήμα»

tsipras-apoxorisi
«Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε με εξαιρετικό τρόπο στα καθήκοντά σας, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα» υπερθεμάτισε, απευθυνόμενος προς την κ. Θάνου.

Ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι «η παρουσία σας αποτελεί εγγύηση της ομαλής εκλογικής αναμέτρησης και της διεκπεραίωσης κρίσιμων γεγονότων».

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να κυλήσει με τρόπο πολιτισμένο η προεκλογική περίοδος, στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την κρίσιμη συγκυρία, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μάχη» ώστε η οικονομία να σταθεί στα πόδια της, ενώ έκανε ειδική μνεία στη διαρκή διαπραγματευτική προσπάθεια, δίνοντας έμφαση στο ζήτημα του χρέους.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να διασφαλίσετε τη σταθερότητα και την ομαλότητα» κατέληξε, απευθυνόμενος προς την κ. Θάνου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.