Ειδησεογραφικό site

Ο Αβραμόπουλος παρουσίασε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφάλεια των διασυνοριακών σιδηροδρομικών μετακινήσεων.

European Interior and Transport ministers attend a meeting in Paris, on August 29, 2015, to discuss about new security measures days after a shooting occurred on board of an Amsterdam-Paris Thalys train.
82

Στο Παρίσι βρέθηκε o Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος όπου και παρουσίασε στη Σύνοδο Ευρωπαίων Υπουργών Εσωτερικών τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της ασφάλειας των διασυνοριακών σιδηροδρομικών μετακινήσεων.

European Interior and Transport ministers attend a meeting in Paris, on August 29, 2015, to discuss about new security measures days after a shooting occurred on board of an Amsterdam-Paris Thalys train.

Μετά την λήξη της Συνόδου, ο κ. Αβραμόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε αποφασισμένοι ώστε:

1. Να επιταχυνθούν οι προγραμματισμένες ενέργειες μας, όπως αυτές αποφασίστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια σχετικά με τα πυροβόλα όπλα, την ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία.

Meeting of Interior ministers about transports and security.

2. Να εργαστούμε για την ταχεία έγκριση ενός αποτελεσματικού εργαλείου για τα μητρώα ονομάτων επιβατών (PNR) και να ενισχύσουμε την επιχειρησιακή μας συνεργασία χρησιμοποιώντας περισσότερο και καλύτερα τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και ιδίως την Europol, και

3. Να βελτιώσουμε την ανταλλαγή πληροφοριών κάνοντας πλήρη χρήση των δυνατοτήτων της Συμφωνίας Σένγκεν. Η αντίδρασή μας δεν μπορεί να βασίζεται στον φόβο ή τη βιασύνη. Πρέπει να στηρίζεται σε αποτελεσματικές προσπάθειες και στην συνεργασία, υπερασπιζόμενοι πάντα τις αξίες και τις ελευθερίες μας. Η Συμφωνία Σένγκεν, δεν είναι και δεν ήταν ποτέ το πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας πλήρως όλα τα μέσα της συμφωνίας Σένγκεν, μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, αντιμετωπίζοντας το θέμα με αποτελεσματικότερο τρόπο».

Dimitris Avramopoulos, Member of the EC in charge of Migration, Home Affairs and Citizenship and Violeta Bulc, Member of the EC in charge of Transport, attend a press conference after a meeting about Transports and security at French interior ministry in Paris on August, 29 2015.

Στη Σύνοδο συμμετείχαν οι υπουργοί από την Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και την Ελβετία. Η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίθεσης στην υπερταχεία Thalys που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Παρίσι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.