Ειδησεογραφικό site

«Οχι» της Δούρου για «Λευκή Νύχτα» στη Κηφισιά – «Πόλεμος» με τον Εμπορικό Σύλλογο

42

Η Περιφέρεια Αττικής μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου απάντησαν «όχι» στο αίτημα για «Λευκή Νύχτα» στις 19 Δεκεμβρίου στη Κηφισιά.

Το σκεπτικό της άρνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ.Καραμέρου, στηρίζεται στο γεγονός ότι φέτος τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά δύο συνεχόμενες Κυριακές στις 14 και 21 Δεκεμβρίου, οπότε δεν υπήρχε νόημα και για μια ακόμη μέρα ενδιάμεσα.

«Η Περιφέρεια Αττικής καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την τόνωση των τοπικών αγορών που θίγονται βάναυσα από την κυβερνητική και φορολογική πολιτική, ταυτόχρονα όμως υπερασπίζεται σθεναρά τα δικαιώματα των εργαζομένων που πλήττονται διπλά από την ραγδαία μείωση των εισοδημάτων τους και την καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους μέσα σε συνθήκες ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης.

Η αγορά θα τονωθεί ουσιαστικά όταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα μειωθεί η ανεργία, θα καταργηθούν τα δεκάδες χαράτσια, θα σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των μικρών επιχειρηματιών και θα φορολογηθεί πραγματικά ο πλούτος», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Για κομματική απόφαση κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς «όπως επίσης και η Ομοσπονδία Εργαζομένων που είναι της ίδιας παράταξης με τον κ Καραμέρο και έχει την τακτική να λέει «όχι» σε όλα, «όχι» στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μάρκος Πανέτας. «Είναι μία κίνηση, η οποία όπου έχει γίνει είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Εμείς λοιπόν θέλαμε στις 19 του μήνα να πραγματοποιήσουμε τη Λευκή Νύχτα όχι μόνο για να τονωθεί η τοπική αγορά – ο Νοέμβριος ήταν πολύ κακός μήνας για τα καταστήματα ενώ και ο Δεκέμβριος δεν ξεκίνησε καλά – αλλά να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο κλίμα μέσα στις γιορτές, να ξεχαστεί ο κόσμος για λίγο από τα προβλήματά του και να κάνει αγορές με καλύτερη διάθεση.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, είχαμε προγραμματίσει μία σειρά εκδηλώσεων, σε συνεργασία με το δήμο Κηφισιάς», δηλώνει ο κ Πανέτας, ο οποίος επισημαίνει ότι το 20% των καταστημάτων στην περιοχή είναι ξενοίκιαστα ενώ και ο τζίρος είναι μειωμένος όπως και σε κάθε περιοχή.

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.