Ειδησεογραφικό site

Οριστική η αθώωση των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας

26

Δεν θα δικαστούν και πάλι οι αθωωθέντες για την εμπορία ανθρώπων από την πολύκροτη υπόθεση της Νέας Μανωλάδας.

Και αυτό, γιατί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Παρασκευαΐδης, δεν θα ασκήσει αναίρεση στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας, ως προς το αθωωτικό σκέλος.

Από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών, τον Απρίλιο του 2013, στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.

Ειδικότερα, το Μ.Ο.Ε. της Πάτρας επέβαλε ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και επτά χρόνων, αντίστοιχα, στους δύο από τους τέσσερις κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι.

Κατά τη δικαστική απόφαση, οι ποινές των δύο κατηγορουμένων είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Κατόπιν αυτού, στην εκπνοή του περασμένου Ιουλίου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρενέβη στην υπόθεση, ζητώντας από το Μ.Ο.Ε. Πατρών να διαβιβάσει αντίγραφο της επίμαχης απόφασης, προκειμένου να κριθεί, εάν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεσης.

Παράλληλα, στο μεσοδιάστημα, αναίρεση άσκησαν και οι εμπλεκόμενοι μετανάστες.

Τώρα, ο κ. Παρασκευαΐδης έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του Μ.Ο.Ε. της  Πάτρας, καθώς έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αλλά υπήρξε και ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας από την πλευρά των δικαστών.

Κατόπιν αυτών, οι αθωωθέντες δεν θα παραπεμφθούν και πάλι σε νέα δίκη, ενώ οι καταδικασθέντες, λόγω της αναίρεσης που έχουν ασκήσει, θα οδηγηθούν σε νέα δίκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.