Ειδησεογραφικό site

Ορθοπεταλιές για τα Μάρμαρα

41

35 ημέρες ποδήλατο έκανε ένας Ιταλός Καθηγητής από τα σκαλιά του Βρετανικού Μουσείου ως το Μουσείο Ακρόπολης ζητώντας την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Τον εμπνευστή και άνθρωπο που πραγματοποίησε το “London to Athens Bike Tour 2014″ με στόχο την ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα, καθηγητή Salvatore Lo Sicco, συνάντησε η υφυπουργός Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου.

Ο ιταλικής καταγωγής καθηγητής, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Μεγάλη Βρετανία και δηλώνει λάτρης της χώρας μας, διένυσε την απόσταση από τα σκαλιά του Βρετανικού Μουσείου μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης με ένα ποδήλατο.

marmara

Το ταξίδι του ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και μετά από 35 ημέρες και 8 ώρες ποδηλασίας ημερησίως έφτασε στην Αθήνα.

Το εγχείρημα του Salvatore Lo Sicco υποστήριξε η Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

«Πιστεύω ότι η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα αποτελεί ηθική και ιστορική υποχρέωση όλων μας. Μπορούμε να δώσουμε ένα γερό ταρακούνημα στα λιμνασμένα νερά της Ευρώπης» δήλωσε ο Ιταλός Καθηγητής, ο οποίος ως ένδειξη αναγνώρισης παρέλαβε από την υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού το εισιτήριο της επιστροφής του στο Λονδίνο και ένα αναθηματικό ειδώλιο περιστεριού, αντίγραφο των ελληνιστικών χρόνων.

Επίσης, συζητήθηκε θερμά η υλοποίηση μίας μεγάλης εκδήλωσης για το επίμαχο θέμα, στο Λονδίνο, με την αμέριστη στήριξη και συμμετοχή της υφυπουργού Πολιτισμού.

«Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Το όραμα για την επανένωση των Μαρμάρων παραμένει ζωντανό. Πρωτοβουλίες όπως η δική σας, μας γεμίζουν συγκίνηση και δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα αίτημα όχι μόνο ελληνικό αλλά διεθνές, που αγγίζει ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης, καθώς και απλούς πολίτες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η κα Γκερέκου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.