Ειδησεογραφικό site

Οργισμένη απάντηση Ποροσένγκο στην κατάρριψη ουκρανικού αεροσκάφους

51

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο με τη συμμετοχή των επικεφαλής του υπουργείου Αμύνης και των υπηρεσιών ασφαλείας, μετά την κατάρριψη μεταγωγικού αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας και το θάνατο τουλάχιστον 49 ανθρώπων, στην ανατολική Ουκρανία.

Η κυβέρνηση αποδίδει την ενέργεια στους φιλορώσους αυτονομιστές.

«Όλοι όσοι ενέχονται σε κυνικές ενέργειες τρομοκρατίας αυτού του μεγέθους πρέπει να τιμωρηθούν. Η Ουκρανία χρειάζεται ειρήνη. Όμως οι τρομοκράτες θα λάβουν την αρμόζουσα απάντηση», ανέφερε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής προεδρίας στο Κίεβο.

Εξουδετερώθηκε «ισχυρή βόμβα» κοντά στην προεδρία

Στο μεταξύ μια πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η προεδρική φρουρά εντόπισε και εξουδετέρωσε έναν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο γραφείο του προέδρου Ποροσένκο.

«Ο μηχανισμός ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στην πύλη από την οποία εισέρχονται τα αυτοκίνητα της προεδρικής οχηματοπομπής. Ήταν ένα δοχείο με πέντε χειροβομβίδες και περίπου ένα κιλό μεταλλικά παξιμάδια», είπε η πηγή αυτή, η οποία θέλησε να παραμείνει ανώνυμη. «Ήταν ένας πραγματικά ισχυρός μηχανισμός», πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η προεδρία της Ουκρανίας δεν έχει σχολιάσει επίσημα την πληροφορία αυτή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.