Ειδησεογραφικό site

Οξεία αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη – Π. Κουρουμπλή στη Βουλή

32

Οξύτατη πολιτική και προσωπική αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, όταν ο τελευταίος παρουσίασε έγγραφο συγκεκριμένης πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας που απειλεί ότι θα αποχωρήσει από την ελληνική αγορά επειδή, όπως ισχυρίζεται, είναι απλήρωτη.

«Καμία εταιρεία δεν έχει δικαίωμα να αποσύρει φάρμακα και να κινδυνεύσουν ασθενείς. Αυτές οι εταιρείες άρπαξαν δημόσιο χρήμα επί 10 χρόνια. Έκαναν πάρτι και αντί να υπερασπίζεστε το δημόσιο συμφέρον έρχεστε και υπερασπίζεστε τις εταιρείες γιατί δεν αντέχουν να κάνουν υπομονή ένα μήνα», τόνισε ο Π. Κουρουμπλή κατηγορώντας τις πολυεθνικές του φαρμάκου ότι προκαλούν «τεχνητή έλλειψη γιατί εκβιάζουν οι φαρμακοβιομηχανίες τους φαρμακοποιούς. Τους υποχρεώνουν μαζί με ένα φάρμακο να παίρνουν και άλλα δέκα. Δεν υπάρχει καμία έλλειψη φαρμάκων».
«Μην έρχεστε εδώ κλαυθμηρίζοντας και αγωνιώντας. Εδώ είμαστε εκπρόσωποι του ελληνικού λαού», είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στον βουλευτή της Ν.Δ. και του ζήτησε «να μας πουν αυτή η εταιρεία που λέτε τι φορολογική δήλωση έχει κάνει».

«Είστε με τα καλά σας; Τι νομίζετε; Ότι θα αγοράζει το κράτος φάρμακα και δεν θα πληρώνει; Αν πάτε στον εισαγγελέα, θα πρέπει εσείς να πάτε φυλακή» του απάντησε σε υψηλούς τόνους ο Αδ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «βάλτε το Υπουργείο Οικονομικών να ελέγξει αν έχει πληρώσει φόρους. Έτσι δουλεύουν τα κράτη».

«Αν κάποιοι πάροχοι φύγουν από την αγορά επειδή είναι απλήρωτοι θα πρέπει εσείς να πάτε στον εισαγγελέα και στη φυλακή», υποστήριξε.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. προχώρησε και σε προσωπικούς υπαινιγμούς για τον υπουργό λέγοντας «να έρχεστε εσείς να παίζετε ο πολεμιστής των φαρμακοβιομηχανιών, θα πέσει και κανένα ταβάνι. Και δεν το συνεχίζω παραπάνω».

«Λαγός τη φτέρη κούναγε κακό της κεφαλής του», ανταπάντησε ο Π. Κουρουμπλής, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν έχουν πρόβλημα οι φαρμακοποιοί. Έχουν καλυφθεί με δυσκολία, αλλά έχουν καλυφθεί οι ανάγκες τους».

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι «για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια ο ΕΟΠΥΥ με την προσπάθεια που κάνουμε μέσω της ανατιμολόγησης των διαγνωστικών πράξεων – θα κερδίσουμε από αυτή 300 εκατ. ευρώ – θα δώσει χρήματα στα νοσοκομεία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.