Ειδησεογραφικό site

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και παραιτήσεις ο Γ. Βλάχος για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ

46

Πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Να ζητήσει συγγνώμη ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και «επιτέλους, κάποιος να πάει στο σπίτι του» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή την επίμαχη τροπολογία, η οποία ήταν η δέκατη υπουργική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την έγκριση αποφάσεων – πλαίσιο της Ε.Ε.

«Μεταξύ όλων των περίφημων τροπολογιών υπάρχει μία ξεχωριστή που αναδεικνύει τον μεγάλο πανικό της κυβέρνησης», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη τροπολογία «δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει».

Ο Θ. Δρίτσας υπενθύμισε ότι «οι βουλευτές της πλειοψηφίας με ονομαστική ψηφοφορία και με ομιλίες τους στη Βουλή είχαν επιχειρηματολογήσει αναφορικά με τη μάχη που έδιναν για να υπάρξουν ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις και είχαν εξαγγείλει ότι είναι η αρχή της άρσης των αδικιών. Η κυβέρνηση είναι μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και γι’ αυτό οργάνωσε την προβοκάτσια στη Νομική», πρόσθεσε.

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Γ. Βλάχος που αφού υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει την τροπολογία, επέκρινε τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

«Προφανώς εδώ υπάρχει θέμα», τόνισε και υπογράμμισε ότι «χάσαμε επικοινωνιακά το όλο θέμα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό». Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε την Τρίτη που αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία να έρθει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών και «να ζητήσει συγγνώμη από τους βουλευτές, να εξηγήσει που οφείλεται το λάθος. Και επιτέλους κάποιος να πάει στο σπίτι του».

Τα σχόλια είναι κλειστά.