Ειδησεογραφικό site

Ομπάμα: Όλος ο πλανήτης ενωμένος να διαλύσει το «δίκτυο του θανάτου»

31

Να βοηθήσουν να διαλυθεί το «δίκτυο του θανάτου», όπως αποκάλεσε το Ισλαμικό Κράτος, κάλεσε όλες τις χώρες του πλανήτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο λόγος του κ. Ομπάμα εκφωνήθηκε ενώ αμερικανικά αεροσκάφη εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον στόχων της οργάνωσης σε Ιράκ και Συρία.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία και καμία διαπραγμάτευση με το αυτό το παρακλάδι του κακού», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι περισσότερες από 40 χώρες έχουν μέχρι στιγμής προσφερθεί να ενταχθούν στην διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν ιδρύσει σκληροπυρηνικό ισλαμικό χαλιφάτο στα εδάφη τα οποία ελέγχουν σε Ιράκ και Συρία.

Το Ι.Κ. έχει αναγκάσει ολόκληρες κοινότητες αλλόθρησκων ή και αλλόδοξων μουσουλμάνων να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αποκεφαλίζει Δυτικούς πολίτες, ενώ εφαρμόζει την πιο σκληρή και πρωτόγονη μορφή του ισλαμικού νόμου.

Τα αμερικανικά αεροπλάνα έπήξαν νωρίτερα οχήματα και αποθήκες οπλισμού του Ι.Κ.., τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

«Η μόνη γλώσσα την οποία καταλαβαίνουν αυτοί οι δολοφόνοι είναι η γλώσσα της δύναμης και της βίας», είπε ακόμη ο κ. Ομπάμα.

Κάλεσε ακόμη όλους τους μουσουλμάνους να απορρίψουν τόσο την ιδεολογική γραμμή του Ι.Κ. όσο και εκείνη της Αλ Κάιντα.

Μήνυμα και σε Ιράν – Ρωσία

Να μην αφήσει την ευκαιρία να συνάψει οριστική συμφωνία με τις έξι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη για το πυρηνικό της πρόγραμμα κάλεσε την Τεχεράνη ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τόνισε τέλος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες, στο βαθμό που η Ρωσία να επανέλθει στον δρόμο του διαλόγου και της διπλωματίας στο ζήτημα της Ουκρανίας, να άρουν τις κυρώσεις τους εναντίον της.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει ως κεντρικό θέμα το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.