Ειδησεογραφικό site

«Ομολογία» Παπαδημούλη: Συμφωνία για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας έστω και με καθυστερήσεις

29

Την επίτευξη καλής συμφωνίας με τους δανειστές προβλέπει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, παρά την εμπλοκή που προκάλεσε στο Brussels Group η «αναζωπύρωση» των αξιώσεων του ΔΝΤ για τα εργασιακά.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό στο «Κόκκινο», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήγησε πού στηρίζει την αισιοδοξία του και ερωτηθείς πώς ακριβώς εννοεί την «καλή συμφωνία» (εάν δηλαδή αυτή θα κατοχυρώνει το σύνολο ή μέρος των γνωστών, διακηρυγμένων κυβερνητικών «κόκκινες γραμμών»), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε δυο βασικές αρχές:

Η πρώτη όπως είπε, αφορά τη βελτίωση δεδομένων, «σε σύγκριση με όσα έκανε και με όσα προετοίμαζε (βλ. e mail Χαρδούβελη) η προηγούμενη κυβέρνηση». Η δεύτερη, να πρόκειται για συμφωνία, ,η οποία θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, έστω και με καθυστερήσεις..

Η συμφωνία θα βοηθήσει τη ΝΔ να απαλλαγεί από τα ακροδεξιά στερεότυπα

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στο τέλμα (αποπληθωρισμός, μηδαμινή ανάπτυξη) στο οποίο έχουν οδηγήσει την Ευρωζώνη τα νεοφιλελεύθερα δόγματα, αλλά και στη σχέση της επικείμενης συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών με τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.

Εξέφρασε την άποψη ότι η συμφωνία, καθώς θα διαλύσει οριστικά τις αυταπάτες περί «αριστερής παρένθεσης», θα βοηθήσει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαλλαγεί από ακροδεξιά στερεότυπα και πρακτικές.

Οι πάντες γνωρίζουν, τόνισε, ότι τόσο ο Α. Σαμαράς όσο και ο Ευ. Βενιζέλος ανήκουν το παρελθόν. «Ο δεύτερος φαίνεται ότι δρομολογεί και την αντικατάστασή του- ελπίζω να το κάνει», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.