Ειδησεογραφικό site

Ομολογία Βαρουφάκη: Προδώσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων

65

 

«Προδώσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Nouvel Observateur o πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας ότι «δεν θα είναι υποψήφιος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου».

Το γαλλικό περιοδικό συνάντησε και φωτογράφισε τον Γιάνη Βαρουφάκη στη βίλα του στην Αίγινα, και τον βρήκε χαμογελαστό και χαλαρό φαινομενικά, όπως αναφέρει.

Σημεία της συνέντευξης :

Αντιταχθήκατε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αποδοχή των προτάσεων των δανειστών στις 13 Ιουλίου. Υπάρχει ενδεχόμενο να είστε υποψήφιος με κάποιο άλλο κόμμα σε πιθανές εκλογές;
Δεν μπορώ να είμαι μέρος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου, ακόμη κι αν αυτό το κόμμα έχει ευρεία αποδοχή από το λαό.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τη Διάσκεψη Κορυφής έθεσε ένα συγκεκριμένο δίλημμα: Είτε αποδεχόμαστε τη συγκεκριμένη συμφωνία είτε το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της χώρας από το ευρώ τίθεται σε εφαρμογή.
Σε αυτό ακριβώς το δίλημμα έγκειται και η διαφωνία μου με τον Αλέξη Τσίπρα. Προσωπικά πιστεύω πως η αποδοχή του τρίτου μνημονίου είναι ουσιαστικά η αφετηρία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Είναι η συγκεκριμένη συμφωνία η αρχή για την εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε. Το τρίτο μνημόνιο πέρα από μία μη βιώσιμη συμφωνία είναι ουσιαστικά η αποδοχή του τέλους για τη χώρα στο ευρώ.


Πώς βλέπετε το μέλλον σας;
[Γέλια]…Ενδιαφέρουσα ερώτηση! Θα παραμείνω ενεργός πολιτικά ό,τι κι αν συμβεί, αλλά με μια νέα βεβαιότητα: όλα αυτά τα ερωτήματα, η λιτότητα, το χρέος… πρέπει να εξεταστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε συνεννόηση με τους λαούς που υποφέρουν και με τους εκπροσώπους τους και όχι μέσα στο Eurogroup που δεν έχει κανέναν θεσμικό ρόλο και δεν αποδίδει λογαριασμό σε κανέναν θεσμό. Αν δεν υπάρξει ένα ευρωπαϊκό κίνημα για να εκδημοκρατίσει την ευρωζώνη, κανένας ευρωπαϊκός λαός δεν θα δει καλύτερες μέρες: Ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Ιρλανδοί, κανείς. Πρόκειται για μια ουσιώδη μάχη που πρέπει να δώσουμε.

Το γαλλικό περιοδικό αναφέρει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα βρίσκεται την Κυριακή στο Παρίσι, καλεσμένος του Αρνό Μοντεμπούρ στην Γιορτή του Τριαντάφυλλου.

Ο Αρνό Μοντεμπούρ είναι πρώην υπουργός Οικονομίας του Φρανσουά Ολάντ ο οποίος παραιτήθηκε μαζί με δύο άλλους υπουργούς και ανήκει στην αντίστοιχη Αριστερή πτέρυγα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση της Γαλλίας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.