Ειδησεογραφικό site

Ομάδα Γάλλων πολιτικών διατυπώνει αίτημα υπέρ της Ελλάδας προς τον Ολάντ

22

Αίτημα προς τον πρόεδρο της Γαλλικής δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ διατυπώνει μια ομάδα πολιτικών υπέρ της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «οικονομικό εκβιασμό» της χώρας μας. «Η Γαλλία δεν μπορεί να είναι μια ήπια φωνή που υπενθυμίζει απλώς ποιοι είναι οι κανόνες συμπεριφοράς ενώ το σπίτι έχει πιάσει φωτιά. Σας ζητάμε, κύριε Πρόεδρε, να αναλάβετε πρωτοβουλία για να αρθούν τα κωλύμματα στις διαβουλεύσεις ανάμεσα στο Eurogroup και τις ελληνικές πολιτικές αρχές».

Η έκκληση για ανάληψη πιο δυναμικού ρόλου για την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων, απευθύνεται στον Φρανσουά Ολάντ από μέλη του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος καθώς και από προσωπικότητες της γαλλικής πολιτικής σκηνής που ανήκουν σε άλλες κομματικές παρατάξεις.

Το αίτημα εκφράστηκε με την μορφή της ανοιχτής επιστολής, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Μεταξύ των συντακτών του κειμένου ήταν σοσιαλιστές βουλευτές όπως ο Πουριά Αμιρσαχί και η Φανελί Καρέ-Κοντ, οι οποίοι και κάλεσαν τον Φρανσουά Ολάντ «να σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων. Πρέπει να δείξετε εμπράκτως την υποστήριξή σας στα υγιή μέτρα που έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση, ιδιαιτέρως αυτά που αντιμετωπίζουν την ανθρωπιστική κρίση της χώρας. Αποδεχτείτε, επίσης, την αρχή της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, μεγάλο μέρος του οποίου είναι, παροιμιωδώς, παράνομο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.