Ειδησεογραφικό site

Ολοκληρωτική η πρακτική της κυβέρνησης καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

26

Απήχε από τη συζήτηση στο α’ θερινό τμήμα της Βουλής για το δημοψήφισμα επί της «μικρής ΔΕΗ» η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας: «Η κυβέρνηση έχει επιβάλει στη χώρα μια βαθειά αντιδημοκρατική εκτροπή. Τα κατοχυρωμένα δικαιώματα της μειοψηφίας δεν μπορεί να τίθενται στην κρίση μιας περιστασιακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που είναι και οικτρή μειοψηφία στο λαό. Αυτό είναι ολοκληρωτισμός».

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία στο α’ θερινό τμήμα της Βουλής, στο περιστύλιο είχε συγκεντρωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προχώρησε σε μια δήλωση, διά στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Παναγιώτη Λαφαζάνη:

«Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί με την παρουσία της κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις παρασυναγωγής που πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία και κουρελιάζουν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

»Η κυβέρνηση έχει επιβάλει στη χώρα μια βαθειά αντιδημοκρατική εκτροπή. Τα κατοχυρωμένα δικαιώματα της μειοψηφίας δεν μπορεί να τίθενται στην κρίση μιας περιστασιακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που είναι και οικτρή μειοψηφία στο λαό. Αυτό είναι ολοκληρωτισμός.

»Αυτή η κυβέρνηση τρέμει το λαό. Τρέμει την προσφυγή στις κάλπες. Φοβάται το δημοψήφισμα. Φοβάται την κρίση και τη θέληση των πολιτών. Βλέπει το λαό ως εχθρό. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει για να ανασάνει ο τόπος, να ανασάνει η δημοκρατία».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση για αντισυνταγματικές πρακτικές, που μεθοδεύουν την απόρριψη του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τη στάση του.

«Καταδείχτηκε ότι 123 βουλευτές της πολιτικής αντιπολίτευσης δήλωσαν γραπτώς ότι δεν αποδέχονται το ξεπούλημα της ΔΕΗ και απαιτούν από την κυβέρνηση τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος» δήλωσε ο κ. Δραγασάκης. Σημείωσε, επίσης, ότι οι διαδικασίες που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση είναι αντιδημοκρατικές, συνιστούν συνταγματική εκτροπή και είναι πολύ επικίνδυνες για τη χώρα.

«Ο κ. Σαμαράς ανήκει σε μια ειδική κατηγορία πολιτικών που απαξιώνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς επιλέγει να μην παρουσιάζεται στο Κοινοβούλιο. Εφαρμόζει καταστροφικές πολιτικές και το γνωρίζει» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.